Trboveljčan Maks Mausser nastopil na mladinskem svetovnem prvenstvu v motokrosu

Pretekli konec tedna je bilo v češkem Jininu mladinsko svetovno prvenstvo v motokrosu. Slovenijo je zastopalo pet mladih motokrosistov, med njimi je bil tudi Trboveljčan 10-letni Maks Mausser.

Maks, ki je bil tudi tokrat med najmlajšimi udeleženci, je nastopil v razredu do 65 ccm. Ker je bilo fantov 67, so jih razdelili v dve skupini, prvih osemnajst iz vsake je imelo možnost nastopiti v finalu. Maks je imel smolo, saj je bil razvrščen v precej močnejšo skupino, za finale mu je zmanjkalo nekaj mest. Z rezultatom, ki ga je naredil, bi se v šibkejši skupini uvrstil v finale. Imel pa je še eno možnost priti v finale; na »last chance« tekmi bi se moral uvrstiti med prve štiri. Po slabšem startu je tekmo odlično odpeljal, iz kroga v krog pridobival mesta, na koncu končal kot deveti, kar je skupno pomenilo 45. mesto.

Z rezultatom je zadovoljen, saj je bilo to njegovo prvo svetovno prvenstvo in prav gotovo velika izkušnja. Dokazal je, da treningi, ki jih ima z nekdaj odličnim motokrosistom, zdaj pa trenerjem, Romanom Jelenom, že kažejo rezultate. Želi pa si, da bi bili pogoji za treninge v Sloveniji boljši, vsaj približno primerljivi s tistimi, ki jih imajo fantje drugod po svetu. Pa tudi večja podpora AMZS, pod okrilje katere sodi motokros, bi bila več kot dobrodošla. Na srečo se še najdejo nekateri sponzorji, tudi v Zasavju, ki mlademu motokrosistu omogočajo, da se lahko udeleži mednarodnih tekem.

maks mauser (1)

maks mauser (2)

maks mauser (3)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top