Trboveljčan Maks Mausser državni prvak v motokrosu

Trboveljčan, Maks Mausser, je v nedeljo na zadnji tekmi državnega prvenstva v motokrosu v letošnji sezoni osvojil naslov državnega prvaka v razredu do 85 ccm.

Že pred včerajšnjo tekmo, ki je bila v Prilipah pri Brežicah, je imel precejšnjo prednost in je potreboval le eno dobro vožnjo za osvojitev naslova prvaka. A kljub temu se ni zadovoljil le z nekaj dodatnimi točkami. Ni taktiziral, pač pa je odpeljal obe vožnji po najboljših močeh in na tekmi osvojil drugo mesto.

Kljub temu, da je letos prestopil v razred do 85 ccm, pa naslov državnega prvaka ni edini naslov, ki si ga je privozil 11-letnik. Maks je letos tekmoval tudi v italijanskem toskanskem prvenstvu, kjer si je že tekmo pred koncem priboril tolikšno prednost, da mu zasledovalec te more več vzeti naslova prvaka. Zadnja tekma bo sicer ta konec tedna.

 

S sezono je seveda zadovoljen in pravi: »Vesel sem zaradi rezultatov, še bolj pa zato, ker se mi zdi, da sem letos res napredoval. Se vidi, da imam odličnega trenerja, Romana Jelena, ki zahteva, da dam res vse od sebe; pa vedno znova mi dopoveduje, da imam še veliko rezerve. Odlična je tudi ekipa okoli mene, ki me podpira, predvsem oči in Niko, ki sta z menoj na večini tekem. Imam tudi super navijače!«

maks-tim

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top