Trboveljčan Maks Mausser državni podprvak v motokrosu v razredu do 65 ccm

Včeraj se je v Radizelju končalo letošnje državno prvenstvo v motokrosu. Trboveljčan, Maks Mausser, sicer učenec 4. razreda Osnovne šole Tončke Čeč, si je z odličnim nastopom priboril 2. mesto v skupni razvrstitvi in je tako postal državni podprvak.

Na včerajšnji tekmi je bil Maks med Slovenci drugi, v odprtem prvenstvu pa tretji, saj so lahko tekmovali tudi tujci, hrvaški tekmovalec pa se je uvrstil tik pred njim. Drugo mesto je bilo dovolj, da se je torej tudi v letošnji sezoni uvrstil med najboljše v državnem prvenstvu.
 
To je zanj velik uspeh sploh po poškodbi roke sredi sezone. Na srečo med okrevanjem tekem v državnem prvenstvu ni bilo, je pa izpustil dirko pokalnega prvenstva v Šentvidu pri Stični. Do takrat je v pokalnem prvenstvu vodil, potem pa se je moral zadovoljiti s skupnim tretjim mestom.
 
Uspešno pa je Maks nastopal tudi na letošnjih evropskih tekmah, zato mu je Odbor za vrhunski šport pri Olimpijskem komiteju Slovenije za leto dni podelil status kategoriziranega športnika mladinskega razreda. Odbor namreč 3-krat letno objavi seznam športnikov, ki so si na podlagi doseženih rezultatov in v skladu z veljavnimi kriteriji pridobili status kategoriziranega športnika Republike Slovenije svetovnega, mednarodnega, perspektivnega, državnega ali mladinskega razreda.
 
Čestitamo!
 
 
 
Foto: Helena Mlakar

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top