Trboveljčan bo branil barve Slovenije v Angliji!

Na Portugalskem je bila zadnja dirka jugo-zahodne cone evropskega prvenstva v motokrosu za razreda EMX 65 in EMX 85. Na njej so nastopili trije mladi Slovenci, tudi Trboveljčan Maks Mausser, ki je med njimi najmlajši. V skupnem seštevku je osvojil odlično 7. mesto kar pomeni, da se prihodnji mesec odpravlja v Anglijo branit barve Slovenije!

Na Portugalskem je bila zadnja dirka jugo-zahodne cone evropskega prvenstva v motokrosu za razreda EMX 65 in EMX 85. Proga Freixo je mladim slovenskim motokrosistom povzročila kar nekaj preglavic, saj se povsem razlikuje od prog v Sloveniji, bolj je namreč podobna supekrosu, kot pa motokrosu. Kljub temu so se uspešno spopadli z ostalimi vozniki in vsi trije uresničili svoj cilj, priti med prvih deset v skupni uvrstitvi in si s tem prislužiti nastop na finalni dirki, ki bo od 16. do 19. avgusta v Angliji in na kateri se bo za naslov evropskega prvaka v vsaki kategoriji potegovalo po deset najboljših iz vseh štirih evropskih con.

FOTO: Maks Mausser

V razredu EMX 65 je vodilni v jugozahodni coni Luka Milec prvo vožnjo slabo štartal in tekmovalci so mu hitro pobegnili. Dirko je kljub temu končal na visokem tretjem mestu. V drugi vožnji je štartal nekoliko bolje in bil po prvem krogu tretji, ko pa je hotel prehiteti drugega, mu je zdrsnilo in je padel. Ponovno se je boril iz ozadja in znova uspel spet priti do 3. mesta, kar je bila potem tudi njegova skupna uvrstitev tega dne. Bilo pa je to dovolj, da je zadržal vodstvo v skupnem seštevku in tako postal zmagovalec jugo zahodne cone. Maks Mausser je v prvi vožnji dobro štartal in se odlično boril z ostalimi vozniki ter si tako pripeljal 6.mesto. V drugi vožnji je štartal nekoliko slabše in osvojil 11. mesto. To je pomenilo skupno 10.mesto na dirki in 7. mesto v skupnem seštevku, kar pomeni, da se tudi on odpravlja naslednji mesec v Anglijo.

V razredu EMX 85 je bil edini slovenski voznik Nick Škorja, ki je imel prav tako težave s konfiguracijo proge. Obe vožnji je štartal iz sredine in to je bilo premalo, da bi se lahko na takšni progi pripeljal med najboljše. Tako je dosegel v prvi vožnji 10. v drugi vožnji pa 13. mesto, kar je pomenilo skupno 12. mesto. V skupnem seštevku je osvojil 6. mesto.

 

Besedilo: AMZS in uredništvo

FOTO: Maks Mausser

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top