TRajBi se je vrnil, vendar v malo spremenjeni podobi

Kot ste lahko opazili, so kolesa TRajBi ponovno zavzela svoja mesta na štirih postajališčih po mestu. Z današnjim dnem namreč ponovno vzpostavljamo sistem TRajBi. Uporabnikom so še vedno na voljo štiri lokacije (Zdravstveni dom Trbovlje, mestni park Trbovlje, Zavod za mladino in šport Trbovlje in železniška postaja Trbovlje), kjer si  bodo lahko izposodili električna kolesa.

Strožji splošni pogoji za manj zlorab sistema

Sistem sedaj malo drugačen, poostreni so namreč splošni pogoji dostopa in uporabe sistema. Sistem lahko uporabljajo zgolj polnoletne osebe, hkrati pa se je zaostrila časovna omejitev izposoje koles. Uporabnik ima lahko kolo v uporabi največ 30 minut ob vsakokratni uporabi, dvakrat dnevno je polurna izposoja brezplačna. V primeru, da bi si uporabnik želel izposoditi kolo v istem dnevu še tretjič ali večkrat, bo za vsako polurno izposojo kolesa plačal po 0,50 evra na izposojo. Torej, vsakič, ko si kolo uporabnik izposodi, ga mora po pol ure vrniti na eno izmed postaj. Če bo prekoračil pol urno izposojo, se mu bo kartica zablokirala za 7 dni. Pri izposoji je pomembno, da mora med zadnjim vračilom kolesa in naslednjo izposojo preteči tudi vsaj 30 minut.

Ob registraciji, ki je mogoča v Zavodu za mladino in šport Trbovlje in Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje, se bo uporabniku zaračunala tudi varščina v višini 50 evrov, ki se v primeru povzročene škode na kolesu porabi za stroške popravila, za katere se za celoten znesek izda plačilni nalog. V primeru večjih poškodb na kolesu ali ob njegovi odtujitvi, se uporabniku zaračuna kazen v višini 1.800 evrov. Prav tako pa bodo uporabniki, pri katerih so bile večkrat zaznane manjše poškodbe ob uporabi kolesa, prejeli pisni opomin oziroma v primeru, da se bodo poškodbe nadaljevale, se bodo uporabnikom poškodbe na kolesu zaračunale po ceniku, ki je objavljen na spletni strani www.trajbi.si. Ko bo uporabnik želel vrniti TRajBi kartico in ob dejstvu, da mu ni bila nikoli zaračunana nobena poškodba koles, se mu bo v celoti povrnilo 50 evrov varščine.

Kako poteka registracija v sistem TRajBi

Za uporabo sistema je potrebna osebna registracija v Zavodu za mladino in šport Trbovlje in Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje. Delna registracija se lahko opravi na terminalu ali preko mobilne aplikacije. Uporabniške podatke oziroma kartico pa uporabnik prevzame na izdajnem mestu, kjer tudi podpiše pogodbo in plača letno članarino v višini 10 evrov za tekoče leto ter varščino v višini 50 evrov, ki se v primeru povzročene škode na sistemu porabi za stroške popravila. Po plačilu članarine in podpisu pogodbe uporabnik prejme kartico in kodo PIN, s katerima se potem registrira v sistem.

Vse uporabnike prosimo, da sistem TRajBi uporabljajo skladno s splošnimi pravili in tako omogočajo, da bo sistem dosegel svoj namen. Ta pa je, da se bodo občani in obiskovalci Trbovelj lahko na okolju in zdravju prijazen način pripeljali iz ene točke mesta do druge.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top