Tradicionalno srečanje starejših gasilk in gasilcev GZ Trbovlje

 V okviru meseca požare varnosti je komisija za delo starejših gasilcev pri GZ Trbovlje v petek, 10. oktobra, pripravila zanimiv program srečanja, ki ga je  uvodoma na avtobusu predstavil predsednik komisije za delo s starejšimi gasilci v GZ Trbovlje, Ivo Gračnar.

Program srečanja je bil sledeč:

Splavarjenje po reki Savi od Radeč do Zidanega Mosta in nazaj in nato zaključek na Lisci.

Že sam sprejem na splav je bil ob glasbi domačega harmonikarja in prijetim darilcem nekaj posebnega.  Odrinili so povsem mirno, kot da niso na reki, ki je znala v zgodovini pokazati tudi svoj drugačen obraz. Pestro preteklost nekdaj zelo pomembne plovne poti jim je vseskozi odkrival  vodja splavarjev, kateremu ni zmanjkalo besed vse do legendarnega Zidanega Mosta.  Veličasten pogled na  oboke zidanega mostu, katerega predhodnike so na tem mestu gradili že stari Rimljani, je bil prava paša za oči in fotoaparate iz žabje perspektive. Vredno bi bilo omeniti še nešteto zgodovinskih dejstev, katere nam je v predstavitvi zgodovine teh krajev povedal neutrudni vodja splavarjev.  Da splavarjenje ne bo izumrlo , splavarji poskrbijo tudi s sprejemom novega člana v svoje vrste. Med splavarje  se je zapisal tudi gasilski veteran naše gasilske zveze, pa čeprav je bila preizkušnja ob krstu kar zahtevna.

Drugi del srečanja so veterani Gasilske zveze Trbovlje  zaključili na 947 m visoki Lisci, ki jim je ponudila sicer bolj meglen pogled, pa vendarle motiv za nov obisk te priljubljene izletniške točke. Če imamo srečo z bistrim vremenom, se z Lisce ponuja čudovit razgled  na ves južni gorski svet Slovenije, pa na sever do Pohorja in zahodno do Kamniško Savinjskih Alp ter Julijcev s Triglavom, da našega zasavskega očaka Kuma niti ne omenjamo, katerega vidimo kot na dlani.

Zanimivost dneva je bila tudi predstavitev sicer avtomatske vremenske postaje na Lisci, katero jim je opisal predstavnik Urada za meteorologijo. Lisca je tudi izredno zanimivo vzletišče za zmajarje, kar je ob priliki njihovih poletov izredna paša za oči obiskovalcev.

Polni vtisov s srečanja gasilskih veteranov  GZ Trbovlje v lepem posavskem okolju so se veteranke in veterani vrnili v naše Trbovlje z željo po novem druženju.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top