Tradicionalno srečanje gasilskih veteranov

Veteranom v gasilski organizaciji posvečamo posebno pozornost, saj so s svojim neumorim in nesebičnim prostovoljnim delom ustvarjali našo organizacijo. 

Mlajše generacije imajo vzornike, učitelje in svetovalce v veteranih, ki so nanje skozi rodove prenašali tradicijo in izkušnje. Vloga gasilskih veteranov v naši organizaciji ne sme biti pasivna, zato se trudimo, da jih vključujemo v aktivnosti organov in komisij gasilskih društev, gasilskih zvezah in Gasilski zvezi Slovenije, saj vedno radi pomagajo pri organizaciji prireditev in so tudi zelo aktivni na tekmovanjih.

Na nivoju Gasilske zveze Slovenije deluje Svet veteranov. Na nivoju Zasavja pa deluje svet veteranov Zasavke regije. Svet veteranov GZS redno spremlja tekmovanja. Prav tako so srečanja veteranov oblika druženja, hkrati pa priložnost, da dobijo veterani sveže informacije o dogajanju v gasilstvu. Veliko jim pomenijo tudi kulturni programi in kratek prikaz dogodkov. Najbolj priljubljena oblika so izleti. Ti so vedno dobro obiskani. Organizatorji se potrudimo in pripravimo zanimive programe z ogledi in obiski gasilskih organizacij – društev , enot, poklicnih enot in gasilskih muzejev. Gotovo so tudi srečanja s tovariši  iz drugih sredin posebno doživetje. Običajno se srečujejo gasilci, ki so v preteklosti delovali skupaj, in obujajo spomine na čase svojega aktivnega delovanja. To še tesneje povezuje gasilce v Zasavju in Sloveniji.

Letos bo srečanje veteranov v Trbovljah, 23.5.2013 s pričetkom ob 9.00 uri na AMD  Trbovlje. Zasavske veterane bo pozdravil Župan občine Trbovlje g. Vili Treven ter vodstvo Gasilske zveze Trbovlje. Nadalje bo potekalo do 14.00 ure družabno srečanje z družabnimi igrami v balinanju, pikadu, podiranju kegljev in metanju vreče. Podeljena bodo tudi skromne priložnostne nagrade najboljšim tekmovalcem. Poskrbljeno bo tudi za napitke in gasilski golaž.

Veterani so del naše organizacije, zato jim bomo tudi v bodoče posvečali pozornost, da se bodo – glede na njihov prispevek v preteklosti – tudi v prihodnosti med nami dobro počutili.

Srečko Kerin, GZ Trbovlje

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top