Tradicionalni otroški parlament ob prazniku občine Trbovlje »Trbovlje danes«

Please try entering https://graph.facebook.com/845869825488386/photos?fields=source,link,name,images,album&limit=1000 into your URL bar and seeing if the page loads.

V četrtek, 28. maja 2015, je v sejni dvorani Občine Trbovlje zasedal občinski otroški parlament na temo Trbovlje danes v organizaciji Društva prijateljev mladine Trbovlje in Občine Trbovlje.

Sodelovalo je 24 parlamentarcev iz OŠ Trbovlje, PE Alojza Hohkrauta, OŠ Tončke Čeč in OŠ Ivana Cankarja. Učence je nagovorila tudi županja Jasna Gabrič.

Otroški parlament je vodila Tamara Jovičič in razpravljali so o temi »Trbovlje danes«. Razprava se je pričela z debato opaženih sprememb v zadnjem letu v Trbovljah, ureditvijo ceste, igrišča ob Rudarju, prenovi urgentnega bloka.

V prihodnjem letu so izrazili željo, da si želijo kolesarske steze po Trbovljah, izposoje koles, več športnih aktivnosti, več prireditev namenjenih mladim… Zelo so zadovoljni z izvirom pitne vode v mestnem parku, ter si želijo še več teh izvirov pitne vode po raznih športnih igriščih. Predlagali so tudi adrenalinski park, ker imamo dobre pogoje in jih je v Sloveniji malo. Na ta način bi  v Trbovlje privabili turiste.

Parlamentarci so izrazili skrb glede prihodnosti Trbovelj, ker so se zaprle tri večje tovarne, ljudje so izgubili službe in marsikdo ne vidi izhoda. Županja jih je spodbudila, da je potrebno na stvari gledati iz pozitivne strani, da se sami čimbolj aktivirajo in ne čakajo, da se bodo spremembe naredile same od sebe.

Ugotovili smo, da se v občini vseeno dogaja veliko stvari, da se pripravljajo novi projekti, da se ustvarjajo nova manjša podjetja, katera se širijo in zaposlujejo vedno več ljudi.

Otroci so na splošno s krajem, v katerem živijo zadovoljni. Posebna zahvala županji, ki si je vzela čas zanje in jim bila pripravljena konkretno odgovoriti na vsa njihova vprašanja.

Facebook API came back with a faulty result. You may be accessing an album you do not have permissions to access.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top