Tradicionalni otroški parlament ob prazniku občine Trbovlje »Trbovlje danes«

V sredo, 28. maja 2014, je v sejni dvorani Občine Trbovlje zasedal občinski otroški parlament na temo Trbovlje danes v organizaciji Društva prijateljev mladine Trbovlje in Občine Trbovlje. Sodelovalo je 17 parlamentarcev z OŠ Trbovlje, PE Alojz Hohkraut, OŠ Tončke Čeč in OŠ Ivana Cankarja. Učence sta nagovorila tudi župan Občine Trbovlje Vili Treven in podžupanja Jasna Gabrič.

Razprava na temo »Trbovlje danes« se je pričela z debato opaženih sprememb v zadnjem letu v Trbovljah. Najbolj so izpostavili ureditev ceste in okolice med stadionom Rudar in bolnišnico. Zelo so veseli, da je obnova OŠ Trbovlje pri koncu, saj že komaj čakajo na vselitev. Poudarili so tudi, da imamo precej igrišč, kjer lahko potekajo razne športne dejavnosti. Želeli pa bi si boljše ureditve igrišč in dodatne aktivnosti tudi v zgornjih Trbovljah.

Mladi parlamentarci pravijo, da je v Trbovljah precej aktivnosti za mlade, vendar pa je problem predvsem v obveščenosti. Moralo bi se več narediti na oglaševanju prireditev, tako da bi se povečala udeležba ljudi na številnih zanimivih prireditvah v Trbovljah.

Debata je potekala tudo o rivalstvu med Trbovljčani in Zagorjani. Mladi so izpostavili nogometno tekmo med Rudarjem in Zagorjani, kjer prihaja do velikega rivalstva. Na tem mestu se je v debato vključil tudi predstavnik policije, ki je poudaril, da na tekmi ni prišlo do nobenega fizičnega nasilja. Vsi skupaj pa so se strinjali, da morajo zasavske občine predvsem sodelovati ter se povezovati na različnih projektih.

Na koncu razprave so učenci poudarili, da bi bilo potrebno v Trbovljah zgraditi neko posebnost, ki bo privabila v Trbovlje tudi turiste. Izpostavili so izgradnjo adrenalinskega parka, igrišča za golf ali celo dirkalne steze.

Fotoutrinki:

[fbalbum url=”https://www.facebook.com/media/set/?set=a.646319155443455.1073741925.263378383737536&type=1″]

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top