TORI TRIO z gosti v Klubu Cankarjevega doma

Po številnih turnejah v lanskem letu (Avstrija, Italija, Ceška, Slovaška, Rusija, Južna Amerika,…) vas vabim na posebno predstavitev albuma Wine Café v Klub Cankarjevega doma Ljubljana. Koncert bo v torek, 26. Februarja ob 20. uri. Lepim melodijam se bo pridružila poezija Rudija Medveda, ki jo interpretira Jure Longyka ter prvic s triom poje Marjan Bone (pevec skupine Kvinton).

Malo za pokušino:

Jure in Marjan
http://www.youtube.com/watch?v=5JR0fcE-DAM

Tori trio
http://www.youtube.com/watch?v=wxLXXQ3m2L4

Glasba iz mojega solo cdja TISTI ter Tori tria WINE CAFE je vkljucena tudi v nov film Metoda Pevca VAJE V OBJEMU, ki si ga boste lahko kmalu ogledali.

TORI TRIO

Jure Tori – harmonika (Slovenija)
Eduardo Contizanetti – kitara (Argentina)
Ewald Oberleitner – kontrabas (Avstrija)

Diskretni šarm melanholije, ki jo v akusticni maniri mnogoplastnega instrumentalnega prepletanja na albumu “Wine Cafe”uglasbijo harmonikar Jure Tori, kontrabasist Ewald Oberleitner in kitarist Eduardo Contizanetti, naseljuje prefinjeno liricno zvocno telo, polno nad in medžanrske poetike ter vplivov, ki so v glasbenikih pustili svoje korenine.

Globalna “(z)godba z intimisticnim poreklom” dolguje tako zverzirani argentinski ritmiki, avstrijski džezovski konsistentnosti kot slovenskemu folk artizmu, kot celota pa 11 skladb albuma “Wine Cafe” “troedino” diha esenco v glasbo prevedene ” custvene inteligence”. Kompleksno razrašcanje in medsebojno pripušcanje motivnih sklopov, razgrajevanje stilnih tekstur, improvizirani dialogi in tehnicno dovršene vinjete predstavljajo le nekaj okruškov, vsi pa so nevsiljivo vkomponirani v funkcijo strukture skladb in njihovo notranjo dinamiko.
Trio Tori, Contizanetti, Oberleitner raznolikost izraznosti in pristopov podaja skozi avtorsko glasbo, ustvarila sta jo prva dva, v subtilnem izzvenu interpretacije pa je slišati, da so soodvisni, prepleteni, “tukaj in skupaj” v vseh inacicah. Sodobni zvocni kolaž botruje tako instrumentalni tankocutnosti kot tehnicni dovršenosti, za namecek pa razgrinja še prostor ambientalnih zvocnih pokrajin, znotraj katerih zvocni intimizmi albuma “Wine Cafe” vlivajo upanje, da za tisto, kar je nežno še ni vse izgubljeno.

JURE TORI
031 370 982
www.juretori.com
info@juretori.com
 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top