Tonček Knjigoljub enajstič podelil priznanja za začetke branja!

Začetek junija je čas, ko se veselijo vsi otroci, ki radi berejo in zahajajo v Vrtec Trbovlje, so prvošolci ali drugošolci trboveljskih osnovnih šol. Tonček Knjigoljub jih namreč vsako leto povabi na podelitev priznanj in ogled lutkovne igre v gledališko dvorano Doma svobode ali v knjižnico na pravljično urico.

Priznanja Tončka Knjigoljuba za začetke branja je Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje podelila že enajstič. Namen Tončka Knjigoljuba je predvsem branje staršev otrokom, spodbujanje razvoja bralne pismenosti, pa tudi povezovanje vrtca, šole, knjižnice in doma. Ciljna skupina so predšolski otroci, osnovnošolci prvih dveh razredov ter njihovi starši. V šolskem letu 2002/03 so bila podeljena prva priznanja otrokom, ki so zdaj že mali in veliki možje in dame. Letos je priznanja prejelo 427 otrok: 180 otrok Vrtca Trbovlje, 145 prvošolcev vseh trboveljskih osnovnih šol in 102 drugošolca OŠ Trbovlje in OŠ Tončke Čeč. Lansko leto je prejelo priznanja 437 otrok, še leto poprej 390. Če k tej številki prištejemo vse sodelujoče-mamice, očke, babice, dedke, vzgojiteljice, učiteljice, knjižničarke in še koga, ki z otrokom rad bere, potem se nam v Trbovljah za bralno kulturo ni bati. Le upanje, da iz malega bralca zraste velik oboževalec knjig in knjižnice, moramo obdržati. Na vseh nas je, da ohranimo knjižnično dejavnost, znanje, ki se skriva v tej kulturni ustanovi, ustanovo samo in da njeno dejavnost razvijamo in širimo, se prilagajamo sodobnemu času ter hkrati spoštujemo preteklost.

Čestitke gredo prav vsem za sodelovanje, branje, obiskovanje knjižnice: otrokom, učiteljicam, vzgojiteljicam, staršem, knjižničarkam, vodstvom vseh osnovnih šol in Vrtca Trbovlje.

Hvala, ker nosite knjigo v srcu in iskrena hvala za sodelovanje!

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top