Po Trbovljah s kumerati in Društvom U3-skupino za kreativno pisanje

Trboveljska knjižnica že nekaj časa skrbi za predstavitev dela domačih skupin, društev ali posameznikov v okviru domoznanskih večerov. Letos smo jih poimenovali Po Trbovljah s kumerati in tako zaokrožili njihovo zunanjo in notranjo podobo, namen.

Decembra so se na takšnem večeru predstavile članice Skupine za kreativno pisanje, ki že drugo šolsko leto ustvarjajo pod vodstvom Marije Žnidaršič. Njihovo kreativno pisanje je sestavljeno iz pisanja krajših in daljših tekstov, s katerimi predstavljajo svoje zgodbe, izpovedujejo se tudi preko pesmi. Vse, kar nastane, ni vedno dobro, zato se v skupini učijo, kako tekst ali pesem izboljšati, da postane kvalitetno literarno delo. Kot je na večeru povedala ga. Marija Žnidaršič, je njihov cilj predstaviti košček življenja tako, da ga ob branju lahko vidimo. Pisanje je, kot smo slišali, garanje. Tu so popravki, premisleki, dopolnjevanje. Pisanje je lahko tudi terapija. Članice pišejo o tem, kar jim je všeč, o svojem delu, zaznavanju sveta okoli sebe in v sebi. Ko nastane dobra zgodba, je užitek zagotovljen, ko nastane dobra pesem s pravim ritmom in metaforo, je v njej skoncentrirana lepota.

Ob zaključku prvega šolskega leta je nastala brošura z njihovimi zgodbami in poezijo, prebiranja njihovega ustvarjanja se veselimo tudi v naslednjem letu.

 

KTS Trbovlje, Po Trbovljah s kumerati, Kreativno pisanje U3, 10.12 (66) KTS Trbovlje, Po Trbovljah s kumerati, Kreativno pisanje U3, 10.12 (58) KTS Trbovlje, Po Trbovljah s kumerati, Kreativno pisanje U3, 10.12 (10)-1

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top