“Terezn’čan” bo na podaljšani liniji vozil tudi v novem letu

Občina Trbovlje poskuša slediti trendom trajnostne mobilnosti in biti obenem prijazna do vseh občanov, tudi do starejših. Zato smo se odločili, da predvsem tistim, ki niso doma »v dolini« omogočimo prijaznejši, prijetnejši in hitrejši dostop do trgovin, zdravnika in drugih opravkov. Že pred približno dvajsetimi leti so imeli tudi tisti občani in občanke, ki so doma na območju Terezije, Kurje vasi, doma upokojencev, možnost voziti se z avtobusom in sicer s t. i. »Terezn’čanom«. Krožno linijo smo tako ponovno uvedli, najprej poskusno, od 1. oktobra do 31. decembra 2015. Odziv občanov je bil pozitiven, v poskusnem času pa smo prejeli nekaj predlogov, ki smo jih poskušali v največji možni meri upoštevati.

 

»Terezn’čan« bo od 4. januarja 2016 vozil na relaciji Bolnica – DDT – Trg revolucije – Za »Kupolo« – Polaj – Keršičeva – Neža – Dom upokojencev Franca Salamona – OŠ Trbovlje – Občina Trbovlje – Bolnica.

 

Ukinili smo postajo Muzej in postavili novi pred DDT in na Neži.

 

Vožnje bodo potekale ob ponedeljkih, sredah in sobotah, vožnja bo stala 50 centov, nakup vozovnice bo možen na avtobusu.

 

Avtobus vozi med 8.50 in 12.45 ter med 15.20 in 19.45.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top