Tekmovanje v speedmintonu

V soboto je v športni dvorani Polaj v Trbovljah potekalo tekmovanje v speed badmintonu Trbovlje Open 2012.  Namen tekmovanja je bil predvsem dati možnost otrokom, ki trenirajo speed badminton, da se pomerijo s tekmovalci drugih klubov in s tem dobijo občutek, kako dobro so pripravljeni.  Ker so pomladni meseci precej nasičeni s tekmovanji, se je na žalost to kazalo tudi na številu odraslih tekmovalcev, ki so prišli v okrnjenji izvedbi, a kljub temu v velikem številu, tudi s Hrvaške.

Tekmovanje otrok je potekalo v skupina U10, U12, U14 dečki, U14 deklice, U18, odraslih pa v skupini moški in skupini ženske.

Pri najmlajših U10 in U12 so borbenost pokazali člani ŠD Speed Trbovlje, ki so zasegli vsa prva tri mesta (U10:1. Tomaž Pavšek, 2. Žiga Košir, 3. Blaž Hodej; U12: 1. Žiga Šenkiš, 2. Domen Zidar, 3. Monika Pirnat). Skupina U14 je igrala ločeno v dekliški in fantovski skupini. Pri dekletih je slavila hrvaška tekmovalka Paula Berković, druga je bila članica Speed badminton kluba Radeče, Rebeka Škerl, medtem ko si je njena sestra Lori Škerl delila tretje mesto s hrvaško igralko Doro Kopun. Pri fantih je bil prav tako prvi hrvaški tekmovalec, ki pa je le za las premagal drugo uvrščenega  Stojana Kuharja (ŠD Speed Trbovlje), ter tretje uvrščena Jašo Jovana (ŠD Speed Trbovlje)  in Jašo Ropa (SBK Radeče).  V mešani skupini U18 se je uspelo prebiti na tretje mesto edini ženski predstavnici (SBK Radeče) Danaji Knez, medtem pa so ostala mesta zasedli hrvaški tekmovalci.

Da pa ima Slovenija močne igralce speed badmintona, pa so dokazal igralci v skupinah moški in ženske.  Pri moških se je s svojo odlično igro izkazal Samo Lipušček (ŠRD Goodminton Ljubljana), ki je v finalu premagal Robija Titovška (SKB Radeče). Tretje mesto sta si delila člana SKB Radeče Miha Avberšek in Matjaž Šušteršič.

Da je praktično nepremagljiva, je ponovno dokazala Jasmina Keber (SKB Radeče),  kateri je morala premoč priznati prav tako odlična Helena Halas na drugem mestu (ŠRD Goodminton Ljubljana). Šopek bojevitih Slovenk je razbila Hrvatica Tea Grofelnik, ki si je z našo Nino Jazbinšek delila tretje mesto.

Velika  zahvala gre našemu glavnemu sponzorju Zavodu za Šport Trbovlje, kajti brez njega nam turnirja ne bi uspelo izvesti.  Zaradi odličnih odzivov upamo, da bo Trbovlje Open postal tradicionalen turnir, z večjo mednarodno udeležbo. S tako številnimi mladimi igralci se nam zdi, da se nam za prihodnost speed badmintona ni potrebno bati.

Avtorica članka: Andreja Jecl

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top