Tekmovanje »MODRI VOLAN« potekalo na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje

V torek 2. 10. 2012 smo imeli avtoserviserji naše šole tekmovanje »Modri Volan«, ki ga organizira avtomobilistična oddaja Volan, glavni pokrovitelj pa je podjetje Unior iz Zreč. Šola  (oz. mentor) je izbrala  deset dijakov in nas prijavila na tekmovanje, na katerega smo se tudi primerno pripravili. Na dan tekmovanja smo se zjutraj ogrevali in merili čase, da smo videli približno »razmerje moči«. Nato smo čakali, da se je vse skupaj začelo. Voditelji oddaje so zamudili kako uro, vendar smo se tekmovalci pridno koncentrirali.

Najprej  sta prispela predstavnika iz Uniorja, in razkazala glavno nagrado: voziček orodja v vrednosti 4000 evrov, nato pa sta tekmovalce založila s promocijskim materialom. Nato se je začel najprej teoretični del, v katerem smo odgovarjali na vprašanja. Kdor je prvi zbral 3 pravilne odgovore, se je uvrstil naprej. Prvi sem 3 odgovore zbral jaz, Anton Medved, nato Nejc Hudomalj, nato nas je z uvrstitvijo naprej presenetil Sulejman Ibričić, in na koncu se je v šolski polfinale uvrstil še Edin Odobašić. Nato je bil na vrsti praktični del, v katerem smo morali zamenjati letno pnevmatiko z zimsko, žirija pa je merila čas. Prvi sem bil na vrsti jaz, Anton Medved in naloga mi je uspela v 3 minutah in  31 sekundah, nato je bil na vrsti Nejc Hudomalj, ki me je prehitel s časom 3 minute in 7 sekund. Sulejman Ibričić je postavil čas 5 minut in 42 sekund, Edin Odobašić, pa je postavil čas 3 minute in 42 sekund. Najhitrejša dva sva se uvrstila naprej v finale, kjer naju je čakala naloga: zamenjava akumulatorja. Zopet je tu glavno vlogo igral čas, oz. štoparica. Prvi sem bil na vrsti jaz Anton Medved, ker sem prejšnjo nalogo opravil počasneje. Moj čas menjave akumulatorja je bil 1 minuta in 29 sekund, nato pa je  Nejc začel menjavo akumulatorja, jaz pa sem nervozno pogledoval na uro. Njegov čas je bil 1 minuta in 36 sekund, kar pomeni, da sem ga premagal za borih 7 sekund. Zmagovalca zdaj čaka še državno tekmovanje, v katerem se bo potegoval za glavno nagrado.

Tekmovalci: Anton Medved, Nejc Hudomalj, Edin Odobašić, Sulejman Ibričić, Matic Ferlič, Jože Bučevec, Uroš Perko, Bor Tomc, Denis Tunjić, David Agatić

Anton  Medved,

dijak 3.e STPŠ Trbovlje

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top