TEDx – Ideje vredne širjenja premierno v Zasavju

Prvi TEDxTrgSvobode na oder Delavskega doma Trbovlje vabi 10 govorcev, ki bodo z občinstvom delili svoje ideje s področja ustvarjalnega razmišljanja, umetnosti in tehnologije ter trajnostne prihodnosti. Govorci nas bodo navdihovali v soboto, 16. marca, od 16. ure dalje.

TED je okrajšava za technology, entertainment in design (tehnologija, zabava in oblikovanje) in je zaživel v osemdesetih v Silicijevi dolini v ZDA. Leta 2009 pa je Konferenca TED pod geslom ideje vrednih širjenja ustvarila licenčni program TEDx, namenjen lokalni samoorganizaciji dogodkov, ki povežejo ljudi v lokalnih skupnostih, da skupaj delijo TED-ovsko izkušnjo. TEDxTrgSvobode tako organizira ekipa zasavskih ustvarjalcev, ki je s strani Konference TED pridobila potrebno licenco za izvedbo dogodka.

Dogodek v Delavskem domu Trbovlje bo imel skupno temo “Življenje po življenju”. Organizatorji verjamejo, da so spremembe v današnjem svetu in današnjih razmerah potrebne in se že dogajajo. Zato bodo na TEDxTrgSvobode predstavili lokalne, nacionalne in mednarodne zamisli s področja ustvarjalnega razmišljanja, trajnostne prihodnosti ter umetnosti in tehnologije. Govorili bodo o novomedijskem mestu, vizualnih poteh čustev, tehnologijah za trajnostno prihodnost, o vseživljenski ustvarjalnosti, pa še o čem, kar naj bo še skrivnost.

Dogodek bo za gledalce brezplačen, a bodo mesta omejena. Prijave, ki bodo potekale prek spleta, se bodo odprle v nedeljo, 10. marca ob 20. uri. Za natančna navodila in informacije o dogodku spremljajte našo spletno stran Facebook stran  in  Twitter stran TEDxTrgSvobode , kreiran pa je bil tudi Facebook dogodek

Ekipa TEDxTrgSvobode

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top