Teden mirnih rok

 

Tri tedne pred koncem rednega dela, smo v 17. tednu Košarkarske rekreativne lige Zasavje, zaradi rahlo premešanega razporeda, spremljali le dve tekmi. A kljub samo dvem tekmam, je bil postavljen mejnik tekmovanja, saj so igralci postavili rekord po doseženih trojkah v igralnem tednu. Skupaj so dosegli, kar 33 trojk.

V prvi tekmi večera, sta se pomerili ekipi Športnega društva Knapi in Oskar Trbovlje. Krajšo so odnesli organizatorji, ki se zaenkrat še z zadnjimi močmi držijo za rep končnice. V drugi tekmi, so za presenečenje poskrbeli hrastniški Nč tazga, ki so premagali Veterane iz Laškega. Hrastničani, so si tako na stežaj odprli vstop v končnico.
OSKAR TRBOVLJE : ŠD KNAPI   81 : 50

Strelci:
Oskar Trbovlje: Perko 18 (2×3), Hutar 15 (3×3), Cestnik 12 (2×3), Vran 12 (2×3), Božjak 11 (1×3), Hribšek 6, Tominšek 3 (1×3), Guzej 2, Grešak 2

 

ŠD Knapi: Vidas 20 (4×3), Dujaković 8 (2×3), Pišek 7, Deželak 6, Rota 6, Žagar 3

 

POSNETEK TEKME: https://www.youtube.com/playlist?list=PLXnCtp7oVV4QDLcNsJ8POflqAp1RtHkwW

Začetek tekme je potekal zelo dinamično, saj so Knapi tekmo odprli zelo dobro. S consko postavitvijo v obrambi, so presenetili lanske finaliste in po prvi četrtini vodili za 10 točk.
V drugi četrtini, so Oskarjevci, izkoristili manjši strelski post Knapov in ob polčasu povedli.
V drugi polovici tekme, se je Knapom maščevala kratka klop in tako je do konca tekme razlika le še rastla.
Na drugi strani, so priložnost dobili igralci s klopi, ki so le-to do dobra izkoristili. Adam Vran, je z mirno roko, v zadnjih minutah, zadel kar štiri trojke, iz petih poskusov in tako dosegel svoj strelski rekord.
Knapi se torej še borijo za vstop v končnico, Oskarji, pa imajo končnico že zagotovljeno, a si z zmago na naslednji tekmi, lahko zagotovijo drugo najboljše izhodišče.

NČ TAZGA : KK ZLATOROG VETERANI    64 : 53

Strelci:
Nč tazga: Golob 22 (4×3), Virant 16 (4×3), Kovačič 13 (2×3), Gole 9 (3×3), Muhvič 4

KK Zlatorog veterani: Cizej 21 (1×3), Seme 13, Blagotinšek 7 (1×3), Blatnik Z. 5 (1×3), Uršič 4, Damiš 2, Košak 1

 

POSNETEK TEKME:  https://www.youtube.com/playlist?list=PLXnCtp7oVV4TxMsvYJqxGG1CZkBWp1yXj
Za presenečenje na drugi tekmi večera, so poskrbeli hrastniški Nč tazga, ki so na kolena spravili favorizirane zlatoroge Veterane.  Kakor izgleda, so hrastničani le ujeli ritem, takrat ko to najbolj šteje.
Tekmo sta obe ekipi začeli zelo dobro in bili skozi tri četrtine zelo izenačeni.
Navkljub kratki klopi na hrastniški strani, so si Rok Golob in soigralci v zadnjem delu tekme, uspeli zagotoviti dvomestno prednost, laščani pa jih kljub razpoloženemu Matjažu Cizeju niso uspeli dohiteti.
Nč tazga, so si tako z dvema zaporednima zmagama, na široko odprli vrata v končnico, Zlatorog, ki je vkončnico že uvrščen, pa se bo naslednjo tekmo, boril za razvrstitev od drugega do četrtega mesta na  lestvici.

Vse bolj kot se bliža konec rednega dela, vse bolj je boj za razvrstitev in uvrstitev v končnico trd.
V naslednjem tednu nas čakajo tri tekme, ki bodo odločale o razvrstitvi zgornjega dela lestvice.
Ob 19. uri bodo Barbari gostili Čričke, ob 20. je na vrsti derbi med Veterani in Oskarji, kot poslastico večera, pa bomo ob 21. spremljali preložen derbi laščanov med Tiferji in Šajspoh rangersi

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top