Teden boja proti raku

Društvo onkoloških bolnikov (Skupina za samopomoč žensk z rakom dojke Trbovlje) je na svojih dveh rednih srečanjih (zadnji četrtek v januarju in februarju) obravnavala delo skupine in v svojo sredino povabila direktorico Zdravstvenega doma Trbovlje gospo Tatjano Jevševar. Zaželeli smo ji uspešno vodenje Zdravstvenega doma in ji predstavili naše delo, probleme in želje. Predstavili smo tudi novo številko naše revije OKNO, v katerem sodelujemo z dvema prispevkoma.

Seznanili smo se z naslednjimi novostmi:

Kontrolne preglede bolnic, ki so zaključile z zdravljenjem raka dojk in so obenem brez bolezenskih znakov, se preusmeri v druge ustanove in obenem zagotovi najboljši nadzor ter stik z zdravniki Onkološkega inštituta. Tako na Onkološkem inštitutu v sodelovanju z Zdravstvenim domom Ljubljana Center na Metelkovi ul. 9 (prvo nadstropje – Center za bolezni dojk) omogočajo opravljanje pregledov. Prejeli boste prijazno vabilo, kjer vas bodo obvestili kaj potrebujete za pregled.

Vemo, da je vsako leto več bolnic in da so čakalnice prepolne. Zato je prav, da novo obolelim bolnicam omogočimo čimprejšen sprejem ter nadaljnje zdravljenje na Onkološkem inštitutu.

Prsne proteze in ortopedske nedrčke za prsne proteze bo specialist onkolog odslej predpisoval le prvič po operaciji, vse naslednje pa vsako leto osebni zdravnik. Za vse nadaljnje proteze ni potreben obisk pri onkologu in v socialni medico službi na OI v Ljubljani, saj se bo vse to urejalo v domačem kraju.

Teeden boja proti raku, v katerem smo osveščali občanke in občane, kako pomembno je zgodnje odkrivanje raka, kako pomembni so programi kot so DORA, ZORA in SVIT. Poskrbele smo, da je v Zdravstvenih domovih na razpolago gradivo: zgibanke, revija Okno in povabilo v našo skupino.

Tončka Odlazek

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top