Tea Lopan in Almin Salkič sta kot člana slovenske reprezentance nastopila na mediteranskem prvenstvu v karateju

6. in 7. oktobra je v Tuzli v Bosni in Hercegovini potekalo Mediteransko člansko prvenstvo v karateju, kjer se je pomerilo 200 tekmovalcev iz 12 držav. Na Mediteranskem prvenstvu imajo pravico nastopa članske reprezentance v katah in športnih borbah posamezno ter ekipno. Posamezno državo lahko zastopata po dva tekmovalca na posamezno kategorijo. Med 12 člansko slovensko reprezentanco sta se prvenstva udeležila tudi Trboveljčana Tea Lopan in Almin Salkič.

V soboto je potekalo tekmovanje v katah in športnih borbah posamezno. Almin je v kategoriji kate izgubil v prvem krogu proti reprezentantu Črne Gore z minimalnim rezultatom 2:3. S svojim nastopom ni bil zadovoljen, saj je prepričan, da je sposoben nastopiti boljše kot je v Tuzli. V nadaljevanju tekmovanja je na tatami stopila Tea v kategoriji športnih borb do 61 kilogramov. V prvem krogu se je borba proti reprezentantki Hrvaške končala neodločeno, sledila je sodniška odločitev, kjer so sodniki za zmagovalko proglasili Teino nasprotnico, tako da je želja po vidnejši uvrstitvi splavali po vodi. V nedeljo so sledili ekipni nastopi. Ženska ekipa v športnih borbah se je v drugem krogu pomerila proti reprezentanci Francije. Tea je kot druga tekmovalka izgubila proti večkratni nosilki medalj iz evropskih in svetovnih prvenstev Loliti Dona z rezultatom 0:2. Tudi konči rezultat med Slovenijo in Francijo je bil 0:2. Ker so se Francozinje uvrstile v finale je sledil repesaž za naša dekleta, ki so ga pa izgubile proti ekipi Črne Gore. Tea kot tretja postavljena tekmovalka ni nastopila, saj sta prvi dve reprezentančni kolegici zabeležili poraz. Za veselje v slovenski reprezentanci je poskrbel Žalčan Sebastjan Budihna, ki je osvojil bronasto medaljo v športnih borbah nad 84 kilogramov.

Karate Zveza Slovenije je v soboto v Žalcu organizirala priprave širšega spiska kadetske in mladinske reprezentance v katah in športnih borbah. Iz našega kluba so se priprav udeležili Patricija Bukovinski, Blaž Hribovšek ter trener Miha Kovačič.

Avtor članka in fotografij: Jernej Simerl

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top