Taj ponovno med najboljšimi

Od petka, 16. 12. 2022, do nedelje, 18. 12. 2022, je v olimpijskem bazenu v Kranju potekalo Zimsko državno prvenstvo za kadete, mladince in člane, ki so se ga udeležili trije plavalci Plavalnega kluba Rudar Trbovlje pod mentorstvom trenerja Martina Raušla: Tilen Šintler, Teja Zore in Taj Zupančič, ki je tudi dijak 1. letnika športnega oddelka GESŠ Trbovlje.

V veliki konkurenci (25 slovenskih klubov; manjkali so samo štirje plavalci, ki so bili na svetovnem prvenstvu v Melbournu) so člani trboveljskega kluba opozorili nase in dosegli odlične rezultate ter uvrstitve, ki bi si jih želeli tudi največji.

Največje breme je prevzel nase Taj, ki si je v petih predtekmovalnih nastopih priboril dva v absolutnem finalu in tri v »finalu B«. To pomeni, da se najboljših osem plavalcev po času uvrsti v finale A, kjer kadeti izpodrivajo mladince in mladinci člane. Z nastopi je dokazal, da je resen kandidat za nastop na letošnjem EYOF – Olimpijski festival evropske mladine v Mariboru. V petih nastopih se je kar dvakrat uvrstil v finale A, in sicer na 400 metrov prosto in 400 metrov mešano, ter osvojil 1. mesto v prosti tehniki in drugo v mešani. Kako dobro je bil fizično in tehnično pripravljen, je dokazal tudi s plavanjem na 200 metrov mešano in 200 metrov delfin, kjer je v zaporednih nastopih, brez pravega počitka, z občutno popravljenimi osebnimi rekordi, osvojil 2. mesti, ter na 200 metrov prsno – četrto.

Iskrene čestitke vsem in veliko uspehov še naprej!

GobecNews
(Povzeto po poročilu M. Raušla; foto: B. Zupančič)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top