Suverena zmaga NK Rudar na prvi tekmi

Ekipi Rudarja je na prvi prvenstveni tekmi v spomladanskem delu sezone uspelo odigrati zelo disciplinirano tekmo in premagati ekipo iz Ivančne Gorice. Še posebej je na tekmi dobro delovala obrambna linija Brečko, Klančar, Marijan in Laznik Ž., skupaj z odličnim vratarjem Ivačičem, saj knapi niso prejeli zadetka. Za prikazano na igrišču si zaslužijo pohvalo vsi igralci.

NK Rudar Trbovlje : Ivančna Gorica 2:0 (1:0)
stadion Rudar, 23.3.2013 ob 15:30

gledalcev: 200

NK Rudar Trbovlje: Ivačič Aljaž (V), Marijan Primož (K) (41′ Jurić Antonio), Laznik Jure (61′ Karamarković Nebojša), Laznik Žiga, Klančar Peter, Drnovšek Rok, Sotenšek Marko, Holešek Jan (80′ Kaltak Denis), Berger Jan, Memišević Damir, Brečko Jure

Strelca: Brečko Jure (45′) in Memišević Damir 11-m (87′)

Prvi polčas je domača ekipa prikazala zelo atraktivno igro, vsi igralci Rudarja so na igrišču izkazali izjemno željo po zmagi. Kljub kar nekaj lepim priložnostim, domačim ni uspelo zadeti za vodstvo vse do konca prvega polčasa, ko je bil za knape po lepi podaji Sotenška iz kota, z glavo uspešen Brečko. To je bil njegov prvi zadetek na prvenstveni tekmi po vrnitvi v Rudarja. V prvem polčasu bi lahko glavni sodnik, po lepem prodoru kapetana Marijana in prekršku nad njim dosodil enajstmetrovko, vendar je njegova piščalka ostala tiho.

V drugem polčasu so imeli gostje malce več pobude in so želeli izenačiti, vendar jim je to domača obramba, na čelu z odličnim vratarjem Ivačičem, uspešno preprečevala. Domači vratar je na tekmi nekajkrat pokazal zakaj je v čakalni vrsti za reprezentanco Slovenije U-21. Knapi so se uspešno branili cel drugi polčas, nevarni pa so bili predvsem iz protinapadov. V 86. minuti je po prekršku gostujočega igralca glavni sodnik Čiča dosodil enajstmetrovko v korist domače ekipe. Zanesljiv izvajalec je bil izkušeni Memišević, ki je s tem zadetkom tudi postavil končni rezultat tekme.

Na tekmi se je zbralo lepo število združenih navijačev Kamnite in Torcide Trbovlje, ki so domačo  ekipo glasno vzpodbujali ter bili zelo pomemben člen pri tej zmagi.

Knapi gredo lahko po prikazanem na igrišču samozavestno v vse naslednje tekme, ki jih še čakajo v spomladanskem delu prvenstva, saj je viden očiten napredek v igri po tem, ko je ekipo prevzel trener Breznikar. Tako ekipo Rudarja čakata dve težki gostovanji. Prvo je na sporedu v sredo, 27.3.2013 ob 15:30, ko ekipa odhaja v Kamnik. Glede na trenutno vremensko stanje pa je pod vprašanje ali se bo tekma sploh odigrala, saj je bila prestavljena ravno zaradi zelo slabega stanja igralne površine v Kamniku.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top