Štiri medalje za Trboveljčane!

V soboto, 5. maja, je v Mittersillu v Avstriji potekal mednarodni karate turnir »EURO CUP 2012«. Nastopilo je 750 tekmovalcev iz 69 klubov, ki so prihajali iz 17 držav. Karate klub Trbovlje so zastopali: Tadej Kolander, Luka Ferlin in Luka Perc. Vodil jih je trener Miha Kovačič.

Trboveljčani so nastopili v katah ekipno ter športnih borbah. Fantje so že takoj na začetku poskrbeli, da se domov ne bodo vračali brez medalje, saj so v katah ekipno osvojili bronasto medaljo. V športnih borbah so nastopili še bolj prepričljivo. V kategoriji do 47 kilogramov se je pomerilo 24 tekmovalcev. Luka Ferlin ni imel svojega dne in je izgubil v prvem krogu. Luka Perc je zabeležil tri zmage in se uvrstil v polfinale, kjer je moral priznati premoč nasprotniku. Nato je sledila borba za tretje mesto, kjer je Luka zmagal ter tako osvojil bronasto medaljo, svojo prvo na mednarodnih turnirjih. V kategoriji nad 54 kilogramov je med 14 tekmovalci nastopil Tadej Kolander. Tri zmage so ga pripeljale v finale, kjer se mu pa ni izšlo po njegovih željah in je tako zasedel drugo mesto. Tadej je nastopil tudi v absolutni kategoriji, to je kategorija brez težnostnih omejitev, kjer se je med 18 tekmovalci zopet po treh zmagah zavihtel v finale in žal tudi tokrat obstal na zadnji stopnici ter tako končal nastope še z eno osvojeno srebrno medaljo. Ob koncu tekmovanja je bil trener, Miha Kovačič, zelo zadovoljen z nastopi vseh treh tekmovalcev, saj so poleg štirih osvojenih medalj zabeležili kar deset posamičnih zmag v športnih borbah.

karate 2

Po končanem tekmovanju je naša ekipa prespala v Mittersillu ter si v nedeljo ogledala še nekaj turističnih zanimivosti v bližnji okolici. Pot domov je po štirih osvojenih medaljah minila lažje in hitreje.

karate1

REZULTATI:

KATE EKIPNO:

Dečki, 12-13 let:

3. mesto – TRBOVLJE (FERLIN L., KOLANDER T., PERC L.)

ŠPORTNE BORBE:

Dečki, 12-13 let (-47 kg):

3. mesto – Luka PERC

Dečki, 12-13 let (+54 kg):

2. mesto – Tadej KOLANDER

Dečki, 12-13 let (OPEN kategorija):

2. mesto – Tadej KOLANDER

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top