Stefan Joksimovič peti na 26. Grand Prix na Hrvaškem

Od petka do nedelje je v Samoborju pri Zagrebu potekal 26. Mednarodni karate turnir »Grand Prix Croatia 2017«. Na letošnjem turnirju je nastopilo več kot 2.000 tekmovalk in tekmovalcev iz 26 držav. Turnir je zopet potrdil sloves enega izmed najkvalitetnejših v tem delu Evrope, ki že nekaj let zagotavlja odlično kontrolo forme pred Evropskim prvenstvom za kadete, mladince in mlajše člane, ki bo meseca februarja potekal v Bolgariji. Trboveljske barve so zastopali: Barbara Haberl, Ervin Salkič, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Luka Ferlin, Luka Perc, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Jernej Simerl.

V petek je potekalo tekmovanje v športnih borbah za kadete, kjer sta nastopila Ervin in Domen v kategoriji do 57 kilogramov. Ervin je zabeležil eno zmago in en poraz, Domen pa dve zmagi in poraz v tretjem krogu po sodniški odločitvi. Ostali tekmovalci so nastopili v soboto. Najboljši je bil tokrat Stefan, ki je tekmoval v kategoriji mlajših članov do 84 kilogramov. Po zmagah v prvih dveh krogih je sledil poraz v tretjem krogu prosti kasnejšemu finalistu, ki je tako omogočil nastop v repasažu. Tam je najprej premagal Ukrajinca, aktualnega mladinskega viceprvaka Evrope, z rezultatom 9:0. V borbi za bronasto medaljo je vodil proti Madžaru 3:0, kar pa žal ni zadostoval za zmago, saj je Stefanu v zadnje pol minute padla zbranosti, kar je nasprotnik izkoristil in si priboril bronasto medaljo. Stefan se je tako moral zadovoljiti s petim mestom. Po eno zmago sta dosegla Barbara pri mlajših članicah do 55 kilogramov in Blaž pri mlajših članih do 60 kilogramov. Dve zmagi sta zabeležila Luka Ferlin pri mladincih do 76 kilogramov in Ajdin pri mladincih nad 76 kilogramov. Tri zmage je dosegel Luka Perc pri mladincih do 68 kilogramov.

Generalno gledano so Trboveljčani prikazali dobre borbe, dosegli lepo število zmag, vendar je bil prav pri vseh prisoten padec zbranosti v odločilnih trenutkih, kar je botrovalo k porazom, ki so bili v večini primerov minimalni. V naslednjih štirih tednih čaka Trboveljčane piljenje športne forme za nastopa na Evropskem prvenstvu za kadete, mladince in mlajše člane.,

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top