Šport in špas na OŠ IC – tradicionalno: petič

V soboto, 12. maja 2018 smo na šoli organizirali (že petič po vrsti) športno-družabni dogodek Šport in špas. K sodelovanju smo pritegnili številne zunanje sodelavce, nekateri z nami sodelujejo že leta, veseli pa smo bili tudi novih.

Dogodek sicer usmerja Media šport, organizacija in izvedba dogodkov pa je popolnoma v rokah šole. Koordinatorica vsega dogajanja je bila učiteljica Irena Štusej, ki je znala motivirati zaposlene in zunanje sodelavce za vodenje za delavnic, učence pa za aktivno sodelovanje.

Učenci so lahko izbirali med številnimi športnimi dejavnostmi; nekatere so bolj vsakdanje, nekatere pa manj in se otroci redkeje spoznavajo z njimi. Tako so lahko igrali košarko, tudi tri na tri, nogomet, kegljali, sodelovali pri gimnastiki, karateju, plesali v dveh delavnicah, stepali, dvigovali uteži, plezali, igrali šah, se preizkusili na napeti vrvi (zip line), se razgibavali na napravah na stadionu Rudar, se preizkusili pri nordijski hoji, šli na planinski pohod.

Pričeli in končali smo s skupnimi igrami v (novi) telovadnici-bilo je burno, bučno in zabavno. In za veliki finale smo izvedli še tek okoljske ozaveščenosti-tek podnebne solidarnosti, ki ga usmerja slovenska karitas. Od šole do konca naselja Sallaumines in nazaj ni daleč, če si v dobri formi, družbi in veš, da te v šoli čaka okrepčilo.
V šoli smo se posladkali z (domačim) medom, sveže pripravljenimi namazi ter svežim sadjem. Za zdrave napitke so ponovno poskrbele Zasavske lekarne, kruh pa nam je darovalo Žito (Trbovlje).

V šoli smo si lahko izmerili količino sladkorja v krvi (seveda pred medenim razvajanjem), pri čemer nam je znova pomagalo Območno združenje rdečega križa Trbovlje.

Sonce, hrana, motivirani udeleženci, tudi precej staršev je bilo z nami, tekmovalnost in solidarnost-to so bile značilnosti delovne majske sobote na Cankarju, maja 2018.

Dogodek je bil medpredmetno povezan, izveden medinstitucionalno, spodbujal je sodelovanje generacij, povezovanje športa in kulture, spodbujal zdravo gibanje in prehranjevanje, nagovarjal k vseživljenjskemu učenju.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste nam pomagali pri izvedbi in se veselimo še večje udeležbe v naslednjem letu. Se vidimo?

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top