Špelin in Vesnin memorial

Kranj je v soboto in nedeljo gostil tradicionalni Vesnin in Špelin memorial v plavanju, ki je bil tudi zadnja priložnost za dosego norm za nastop na decembrskem evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih na Danskem.

V konkurenci več kot 300 tekmovalcev iz šestih držav so se tekmovanja udeležili tudi trije Trboveljčani in prikazali solidno pripravljenost, kljub nemogočim razmeram za treniranje. Kot je znano so zamudili začetek sezone vsaj za mesec dni  zaradi energetske sanacije hrastniškega bazena. Zato so bili zopet primorani na nomadsko treniranje z obiskovanjem celjskega in velenjskega bazena. Kljub temu je Žiga Šintler zopet posegel po medaljah, solidno pa sta nastopila tudi Nika Todorovič in Tilen Šintler.

Normo za nastop na prvenstvu Stare celine pa si je  priborila tudi Tjaša Vozel v plavanju na 100 in 200 prsno, ter se zmagovalno vrnila na vrh kljub temu, da so jo mnogi že odpisali.

Kot že rečeno, je za štiri stopničke v prav toliko nastopih poskrbel Žiga in se na 100 mešano v absolutni konkurenci okitil z srebrom, na 50 in 200 prsno, ter 100 prosto pa se je moral zadovoliti s tretjim mestom. A razočaranja ni, saj vemo, koliko pomeni izpad takšne količine treninga! Kljub temu je dosegel 2 osebna rekorda, ter se na 100 mešano skoraj spustil pod magično mejo ene minute!

Tilen je v dopoldanskem delu plaval solidno, se tudi s prvim časom na 200 mešano uvrstil v popoldanski finale, a tam mu jo je zagodla kronična poškodba rotatorne manšete, ki mu preprečuje plavanje “na polno”! Le upamo lahko, da poškodbo čim prej sanira. Nika pa se je v prvem stiku s tekmovanjem na 100 hrbtno še iskala, na 100 delfin pa tudi malo z jezo potrdila uspešen nastop in se v kategoriji povzpela med 16.

Tekmovanja se zaradi kvalifikacij za Triatlonsko reprezentanco ni mogla udeležiti Daša Krajnc, ki je dokazala pomembnost kvalitetnega plavanja v triatlonu in se kot druga iz našega kluba, poleg Domna Dornika,  uvrstila med izbrance.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top