Šola še letos do NOVEGA DVORIŠČA in IGRIŠČA

Podpisana je pogodba z izvajalcem del za prenovo zadnjega dela dvorišča OŠ Ivana Cankarja Trbovlje.

Dvorišče je v zelo slabem stanju in zaradi varnosti nujno potrebno obnove. V sklopu celovite obnove bo dvorišče na novo tlakovano s fotoaktivnimi tlakovci, ki zmanjšujejo onesnaženost zraka v neposredni bližini šole. Prav s takšnimi tlakovci je bil lansko leto tlakovan že sprednji del šole. Igrišče, ki predstavlja večji del dvorišča bo na novo asfaltirano, prav tako pa bodo zarisane talne igre za otroško igro. Obnovil se bo leseni del tribune, namestili se bodo koši za smeti, mize in klopi. Dela se bodo izvajala v času poletnih počitnic in bodo končana do 31. 8. 2019, veseli pa smo, da bo smo uspeli del nepovratnih sredstev za izvedbo projekta pridobiti tudi s prijavo na razpis Fundacije za financiranje športnih organizacij v RS.

Uničen asfalt na igrišču bo zamenjala nova asfaltna prevleka.
Obnovil se bo leseni del tribune.

Dvorišče pred šolo je bilo prenovljeno v lanskem letu. Poleg vrtičkov, novega čebelnjaka in učilnice na prostem, je bil sprednji del šole tlakovan tudi s fotoaktivnimi tlakovci, ki zmanjšujejo onesnaženost v neposredni bližini. Leta 2017 pa je bila šola tudi energetsko sanirana, prav tako je bila v celoti obnovljena telovadnica šole.

Odprtje sprednjega dvorišča si lahko ogledate na spodnji povezavi.
https://www.facebook.com/pg/obcinatrbovlje/photos/?tab=album&album_id=2197957633612925

S to investicijo občina zaključuje investicije v OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, v katero je bilo v zadnjih petih letih vloženo skupno 1.172.500 eur. Sedaj nas čakajo še investicije v javne zavode, v katerih se v zadnjih desetih letih ni opravljalo večjih investicij, saj so bile investicije usmerjene predvsem v šolsko in predšolsko vzgojo.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top