Vabimo vas k sodelovanju

Občina Trbovlje je objavila natečaj za izbor spominka, doživetja, kulinaričnega menija in prostorske ureditve za obuditev industrijske dediščine v Trbovljah. Na natečaj se lahko prijavijo vse fizične in pravne osebe, še posebej pa vabimo mlade, ranljive skupine, starostnike, umetnike, arhitekte, urbaniste.

SPOMINKI

Imate idejo za izviren, dovršeno oblikovan in uporaben spominek v povezavi z industrijsko dediščino in lokalnim okoljem? Iščemo dve vrsti spominkov (prvi v vrednosti do 5 € in drugi do 15 €), ki omogočata možnost proizvodnje 150 kosov v kratkem časovnem obdobju, s seboj pa nosita sporočilno vrednost ali zgodbo. Spominki bodo namenjeni turistom, poslovnim partnerjem, gostom. Izbrana prijavitelja bosta dobila povrnjene stroške za pripravo predloga do višine 100,00 €.  

Slika je simbolična.
(Vir: https://www.contiki.com)

DOŽIVETJE

Iščemo izvirna doživetja za šole, družine, poslovneže, starostnike in turiste. Imate idejo za ekstremne podvige, aktivnosti v naravi, zabavne in izobraževalne dogodke, družinska ali romantična doživetja, ki so primerna za različne ciljne skupine? Predstavite nam svojo idejo. Prijavitelj izbranega doživetja bo dobil povrnjene stroške za pripravo predloga do višine 100,00 €.  

Slika je simbolična.
(Vir: https://www.biketas.org.au)

KULINARIČNI MENI

Iščemo izvirno, pestro in okusno druščino jedi, ki jih bomo lahko povezali v najmanj trihodni meni za goste, turiste in domačine. Navdih iščite v jedeh naših babic, rudarski malici in domači shrambi. Najboljši meniji bodo predstavljeni na Festivalu industrijske dediščine, ki bo potekal med 24. in 31. majem letos. Prijavitelj izbranega menija bo dobil povrnjene stroške za pripravo predloga do višine 100,00 €.  

Slika je simbolična.
(Vir: https://www.zeebiz.com)

PROSTORSKA UREDITEV

Imate predlog za izvirno prenovo opuščenih industrijskih območij ali naselij rudarskih kolonij oziroma popolnoma novo prostorsko rabo, s katerimi lahko revitaliziramo industrijsko dediščino našega mesta?

Izmed prejetih predlogov bomo izbrali dva predloga najbolj izvirnega
prikaza prenove rudarske kolonije ali industrijskega območja (rudnik,
elektrarna, Njiva), enega iz vrste prijaviteljev iz splošne javnosti in
enega iz strokovne javnosti. Prijavitelja izbranih predlogov bosta
dobila povrnjene stroške za pripravo predloga do višine 100,00 €.  

Podrobnejše informacije in razpisna dokumentacija s pogodbo in prijavnicami se nahaja TUKAJ (klik).

Rok za oddajo predlogov je najkasneje do 15. maja 2019, do 13. ure.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top