Sodelovanje in uspehi OŠ Trbovlje na Verižnem eksperimentu 2015

V petek, 5. junija 2015, se je v avli Pedagoške fakultete v Ljubljani odvijal že 11. verižni eksperiment. Prireditev, ki poveže teorijo v prakso in privabi vrtce, osnovne in srednje šole ter fakultete.

Z 10 učenci in pod mentorstvom Ane Mijanović in Gregorja Gune smo od oktobra izdelovali štiri člene verižnega eksperimenta. To so naprave velikosti 120 x 60 cm, ki se povežejo ena za drugo, cilj pa je preko različnih zanimivih tehničnih in fizikalnih členov prenesti manjšo jekleno kroglico od začetka do konca verige. Lahko rečemo, da v šoli naučeno teorijo pri predmetu fizike, tehnike, kemije ipd. učenci nadgradijo in uporabijo za namen.
Izdelava je terjala precej predhodnih ur in dela po pouku. Kakorkoli že, v petek je bilo vse sestavljeno. Hribuci z Dobovca, Rudarji s Trbovelj, punce s svojimi vesoljci in Nedim na Zvitorepcu so komaj čakali na prikaz v Ljubljani.
Na prireditvi smo člene zvezali enega za drugim in jih zagnali. Vsi naši členi oziroma njihovi avtorji so dobili priznanje, še posebej je komisija izpostavila Nedima Mujića iz 7. c. Njegov člen Zvitorepec je dobil priznanje za inovativnost in s tem prislužil 30-im učencem naše šole ogled Tehniškega muzeja v Bistri.
Letošnje člene so izdelovali: Nedim Mujić, Tim Dolanc, Nika Todorovič, Nadja Pušnik, Marko Dolinšek, David Kuharič, Patrik Kušter, Aleks Bec, Jaka Suhodolčan in Tomaž Pavšek.
Vsem čestitamo za ves trud in odlične člene.

 

verižni eksperiment 1

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top