Sneg in dež terjala posredovanja gasilcev!

Noš s sobote na nedeljo je bila tudi v Trbovljah precej pestra. Nalivi, ki so zajeli skorajda vso državo, so terjali posredovanje trboveljskih gasilcev. Marsikje drevesa niso zdržala pod težo snega, ki je v nedeljskem dopodlnevu pobelil okoliške hribe.

V Trbovljah so gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje posredovali ob naslednjih dogodkih:

Poplave – poplave ob vodotokih

V soboto ob 23.52 uri so gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje v naselju Gabrsko očistili vodotok potoka Svinjščica, ter s protipoplavnimi vrečami preprečili poplavljanje stanovanjske hiše. Ob 04.00 so ponovno dostavili protipoplavne vreče, ker je potok še vedno naraščal.

Ob 0.10 uri so gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje na Ulici Španskih borcev očistili meteorne jaške.

Visok sneg – snegolom

Ob 6.30 so gasilci PGD Klek na cesti Klek–Sveta Planina odstranili več dreves ter komunalnemu podjetju omogočili pluženje cestišča.

Ob 9.15 so bili aktivirani gasilci PGD Dobovec zaradi podrtih dreves na cestah na območju Dobovca, Ključevice in Škofje riže.

Ob 9.25 so gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje odstranili podrto drevo v naselju Knezdol, ki je padlo na tamkajšnjo lokalno cesto. Zatem so delno očistili cesto proti Podmeji.

Ob 9.25 so gasilci PGD Klek ponovno posredovali na cesti Klek-–Sveta Planina in odstranili več dreves. Ob 9.35 se je na cesto udrlo drevo. Razžagali so ga gasilci PGD Čeče, delavci komunalnega podjetja pa odstranili. Ob 9.50 so gasilci GZ Trbovlje ponovno posredovali na lokalni cesti Podmeja–Svine, kjer so odstranili podrto drevje. Ob 10.24 so gasilci GZ Trbovlje v Knezdolu ob stanovanjski hiši odstranili podrto drevo, ob 11.43 pa zagotovili prevoznost ceste Trbovlje–Čeče.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top