Smučarski klub Zagorje, sekcija za skoke, v kateri skače Trboveljčan Lovro PEITL, je poletno sezona 2015 zaključil ob boku najboljših klubov v Sloveniji

V organizaciji Smučarske zveze Slovenije in SSK Ljubno BTC, je bila 20. novembra na Ljubnem, slavnostna razglasitev in podelitev priznanj najboljšim klubom in skakalcem za poletno sezona 2015.

 

Letos so se odlično odrezali skakalci SK Zagorje, sekcije za skoke. Klub se je v absolutni razvrstitvi klubov v skokih in nordijski kombinaciji z doseženim 3. mestom postavil ob bok obema najboljšima kluboma v državi, in sicer SK Triglavu iz Kranja in SSK Iliriji iz Ljubljane. K uspehu so seveda prispevale odlične uvrstitve mladih skakalcev in neutrudno delo obeh trenerjev, g. Braneta BAŠA pri mlajših selekcijah in alfa in omege ostalih selekcij, g. Zvoneta POGRAJCA.

 

V letošnji poletni sezoni je bil ponovno zelo uspešen Trboveljčan Lovro PEITL, enajstletnik, ki skače v kategoriji DEČKI 12 let. V poletni sezoni je Lovro postal državni prvak in s tem ponovil lanskoletno uvrstitev. Poleg tega je bil član ekipe DEČKI 13 let (Matija Prosenc, Taras Tratnik in Miha Ročnik Lipovšek), ki je tudi postala najboljša v državi. Ob tem je nanizal še 2. mesto v skupni razvrstitvi v pokalu COCKTA in 1. mesto na tekmah za regijski pokal Cockta v Štajersko – Koroški regiji.

 

V poletni sezoni je na 14. uradnih tekmah osvojil štiri prva mesta, štiri druga mesta tri tretja mesta. V juliju mesecu se je kot član slovenske ekipe udeležil mednarodnega tekmovanja v Ruhpoldingu v Nemčiji. Na tekmovanju za FIS Shüller Grand Prix je med 28 tekmovalci iz 10 držav osvojil 14. mesto (padec v 2. seriji). V ekipni tekmi pa je skupaj z Niko Prevc, Mitjo Arhom in Rokom Masletom, osvojil drugo mesto. V septembru se je udeležil državnega prvenstva v višji kategoriji – D14. in osvojil 10. mesto.

 

Za konec zelo uspešne poletne sezone je trener Zvone Pograjc svoje mlade varovance nagradil s treningom v Planici, kjer so se navdušeno spustili tudi po 100 metrski napravi.
Z razglasitvijo in podelitvijo priznanj, se je uradno zaključila poletna sezona 2015. Tekmovalci in trenerja so se s skakalnic preselili v telovadnico, kjer se bodo do zapadlega snega, pripravljali na zimsko sezono.

1_mesto državno prvenstvo  D12 posamično

 

Ljubno_podelitev priznanj za poletje 2015

 

po objavi dolžine

 

Ruhpolding_2 mesto D12

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top