Slovenski plavalci še naprej najuspešnejši na področju »Juge«!

Slovenski plavalci so prepričljivo zmagali na četveroboju v Banji Luki, kjer so nastopile še reprezentance Hrvaške, Srbije ter Bosne in Hercegovine. Vse štiri reprezentance so bile zastopane s člansko, mladinsko in kadetsko reprezentanco.

Na koncu je Slovenija zbrala 1621,5 točke, Hrvaška 1311,5, Srbija 1298 in Bosna in Hercegovina 691. V posamičnih seštevkih pa je bila Slovenija najboljša med članicami, mladinkami, kadetinjami in med kadeti. K ekipnem uspehu, kjer se v vsaki disciplini pomerijo plavalci po dva iz vsake države, sta vidno vlogo odigrala tudi trboveljska plavalca Tilen in Žiga Šintler, ter bivši »naš« Nejc Kos, ki sedaj plava za mariborski Branik.   Vsekakor je najboljše plavanje prikazal Žiga na 200 prsno, kjer je res suvereno slavil pri kadetih. Na 50 prsno je osvojil tretje mesto, in bil četrti na 100 prsno. Odlično se je odrezal tudi na 400 mešano, a so ga sodniki, da bi bilo tekmovanje bolj izenačeno, po mnenju stroke, neupravičeno diskvalificirali.  Tilen je v svojem edinem nastopu na 200 prsno osvojil 4. mesto in z osebnim rekordom povsem upravičil zaupanje selektorja.

“Po pričakovanjih smo potrdili, da smo najmočnejši v vseh ženskih kategorijah, pri članih in mladincih izstopajo nekateri slovenski posamezniki, zelo pa me veseli, da so naši kadeti popolnoma konkurenčni najboljšim,” je po tekmi povedal slovenski selektor Gorazd Podržavnik. O doseženih posamičnih izidih pa je dodal: “Tukaj niti ni bilo časa, da bi tempirali posamične nastope, saj so imeli najboljši po tri nastope v soboto popoldan in nedeljo zjutraj. Generalno gledano je forma dobra, glede na veliko število tekem pa je bil to tudi dober trening.”

Naslednji močnejši mitingi slovenske plavalce čakajo predzadnji konec tedna v aprilu, ko bodo sočasno potekali močni mitingi v Gradcu, Zagrebu in Banja Luki.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top