Slike in risbe Braneta Jazbarja

V stari galeriji DDT je bila zvečer 25.10.2016 otvoritev razstave Braneta Jazbarja, pedagoga na področju likovne vzgoje. Ljubezen do likovnih del je širil kot učitelj na osnovni šoli Vipava, kasneje je poučeval tudi na ajdovski gimnaziji.

Njegovo ustvarjanje obsega številna dela, ki so nastala v njegovem ožjem okolju Vipave in Ajdovščine in njuni okolici. Tam je v naravi, zaradi burje, marsikaj razmetano, a vendar iz njegovih slik sijejo sveže, močne, kontrastne a vesele barve, kot so rumena, vijolična, rdeča. Drugi del razstave so podobe iz njegovih potovanj po svetu: Nepala, Avstralije, Nove Zelandije, Tanzanije in Kenije. Risbe so sledi vtisov na osnovi njegovih skic in fotografij, ki so nastale tam. Ob ustvarjanju si privošči ustvarjalno svobodo, zato so podobe take kot si jih je sam predstavljal, ne realistične.
V predstavitvi ustvarjalca je mag. Zoran Poznič, direktor DDT med drugim poudaril kako so njegove barve bolj vesele od barv, ki jih je uporabljal Leopold Hočevar – Hoči na svojih slikah iz našega, domačega okolja in si jih lahko obiskovalci ogledajo v novi galeriji in so dela iz zasebne zbirke, na ogledu do 29. oktobra.

Del ustvarjanja Braneta Jazbarja si lahko ljubitelji slikarstva ogledajo do 8. novembra, kjer nam avtor predstavlja le nekaj od svojih številnih del.

unnamed-21

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top