Slavnostna akademija Mladinskega gledališča Svoboda Trbovlje

Zelo malo ljubiteljskih gledališč na Slovenskem se lahko pohvali s tako visokim jubilejem kot Mladinsko gledališče Svoboda iz Trbovelj. Petdeset let guljenja odrskih desk, vživljanja v dramske like, ustvarjanja medsebojnih odnosov; tako na odru kot v zaodrju.

Petdeset let odrekanj, žrtvovanj prostih uric in ‘kravžljanja’ las pri kreiranju vlog/prizorov/predstav. Petdeset let bogatenja in osebnostnega zorenja, zabavanja občinstva ter predvsem petdeset let igranja. … Narava ljubiteljskega gledališča zagotavlja, da ostane igrivost ves čas v ospredju dogajanja. Če igrivost spremljata tudi prava mera discipliniranosti in organiziranosti, potem smo že bližje receptu za uspešno delovanje v gledališču. Kar pa gledališče resnično naredi magično, so seveda ljudje v njem; njihova predanost in stremljenje k skupnemu rezultatu. (Gašper Jarni v spremni besedi h knjigi »Polnih petdeset«)

Ponosni smo, veselimo se in tudi ob tej priložnosti ustvarjamo, saj se tako najraje izražamo. Ko ustvarjamo, se zabavamo, praznujemo! Počastimo umetnost, življenje, veselje in smeh! Seveda nas ni, če vas ni, zato vas z veseljem vabimo na našo uradno rojstnodnevno zabavo – proslavo. Slavnostno akademijo. Uradno, a zabavno!

Pridružite se nam vsi, stari, mladi, veseli, žalostni, ljubitelji kulture, podporniki, bivši člani, vsi, brez katerih nas ne bi bilo! Dobimo se v petek, 27.3. 2015, ob 19.30, v Domu Svobode.

»Petdeset let naš teater slavi, toliko predstav in ljudi!«

Eden drug’mu ogenj dajmo! (A.T. Linhart)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top