»Sk8aj s srcem« tokrat z rolko po Zasavju – za otroke!

Dobrodelna akcija, ki je lansko leto postavila skejtanje v Sloveniji na zemljevid dobrodelnosti, letos poteka v Zasavju, v okviru festivala Rdeči revirji. V soboto, 24. maja, bo priznani slovenski skejter Tomaž Praunseis z ekipo Sk8aj s srcem rolkal od Zagorja, do Hrastnika in Trbovelj in zbiral sredstva za otroke iz socialno ogroženih družin. “Ker tudi dogajanje na ulici lahko spreminja svet na bolje,” pravi Tomaž.

Tomaževo pot bodo pospremili ljudje, ki jim ni vseeno, da so otroci, ki jih srečujemo vsak dan, potisnjeni v težke in nehumane razmere. Zato je SK8AJ S SRCEM letos dobrodelna akcija za otroke, ki jih življenjske razmere marsikdaj potisnejo preko roba človeškega dostojanstva. Z zbiranjem sredstev zanje, jim hočemo omogočiti več razigranega otroštva, brezskrbnosti in zato – počitnice na morju! Skupaj zbiramo denar za otroke, ki se bodo le z našo pomočjo lahko družili s prijatelji na morju.

Pomoč za otroke

Na vsakem koraku, vsak dan, lahko vidimo več revščine. V težki življenjski situaciji se na žalost znajde tudi vse več otrok. Po razmisleku smo se ekipa SK8 s srcem letos odločili, da pomagamo otrokom. Po pogovoru z zasavskimi Društvi prijateljev je bilo jasno, da sredstev za letovanje otrok kritično manjka, zato je dobrodošel vsak evro. Vsak evro šteje, vsak prispeva kolikor lahko!

Počitnice na morju otrokom pomenijo ogromno, tistim iz socialno ogroženih družin pa še posebej. Mnogim izmed njih odhod na letovanje pomeni umik iz domačega okolja, kjer vladajo težke razmere. Mnogim pomenijo edino možnost, da gredo na morje in se družijo s prijatelji ter uživajo v domišljiji, ki jo morsko okolje še prav posebej spodbuja.

Skupaj z vami zbiramo sredstva, ki jih bomo namenili za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin. Nekaj dni počitnic na morju lahko nekomu neizmerno polepša življenje. Vsaj za nekaj dni. Pomagajmo, prispevajmo, darujmo!

Kako lahko pomagate?

Najbolj lahko pomagate s prispevkom za kritje stroškov letovanja za otroke. Več kot bomo zbrali, več otrok, ki jim starši ne morejo pokriti stroškov počitnic na morju, bo tja odšlo in se tudi zaradi nas imelo lepo. Vsaj nekaj dni.

Akciji pomaga tudi organizator festival Rdeči Revirji, ki je odstopil možnost, da sredstva za otroke zberemo na njihovem računu in jih nato predamo zasavskim Društvom prijateljem mladine.

Sredstva nakažete na:

VITKAR zavod / Metelkova 6 / 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0204 5001 7235 248
namen nakazila: DONACIJA SK8aj s srcem

Vabimo vas, da akcijo Skejtajte s srcem podprete tudi tako, da o njej širite glas. Na Facebooku, Twitterju in seveda med sosedi, prijatelji, sodelavci. HVALA.

Polepšajmo otrokom letošnje poletje! Prispevajmo, pomagajmo, darujmo! Sredstva na računu zbiramo do 15.junija!

Pot skejtanja / sobota, 24. maj 2014 / cca 30km

  • 10h – start: Mladinski center Zagorje ob Savi
  • 10:15 – skejtpark pri zagorski Občini / do 10:45, nato odskejtamo mimo zagorske tržnice, čez savski most in zavijemo levo po cesti za Savo, proti Hrastniku
  • 12h – 12:30 – ribarnica za Savo pred Trbovljami ali parkirišče pri TET / počitek
  • 14h – postanek pri Kemični ali Steklarni
  • 14:30 – skejtpark v Hrastniku
  • 16h – odskejtamo proti Trbovljam, za Savo, vse do Mladinskega centra Trbovlje
  • 18:30 – skejt park Partizan Trbovlje
  • 19h dalje – Mladinski center Trbovlje / razstava fotografij Skejtaj s srcem 2013
  • 20:30 – muzika in ogled filmov Skejtaj s srcem 2013

Zaključek skejtanja 2014, a akcija SK8aj s srcem se nadaljuje!

Ekipa

Tomaž Praunseis, sk8er s srcem
Tadeja Bučar, pomoč pri organizaciji in komuniciranje
Primož Siter, moderator
Vasja Lebar, spremljevalec
Saša Huzjak, fotograf in oblikovalec
Jan Petković, motivator
Miloš Tarlač, voznik
Peter Fettich, fotograf
Tomaž Šantl, videograf

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top