Sestri Haberl blesteli na Svetovnem pokalu

Od petka do nedelje je v Umagu na Hrvaškem potekal 9. Svetovni pokal za mlade, kjer je nastopilo rekordnih 973 tekmovalk in tekmovalcev iz 48 držav sveta. Barve našega kluba je zastopalo kar devet tekmovalcev: Urša in Barbara Haberl, Ervin Salkič, Domen Zidar, Luka Ferlin, Luka Perc, Ajdin Mujkanovič, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Bogdan Simerl.

Svetovna Karate zveza (WKF) je pred samim prvenstvom organizirala trening kamp, ki so se ga v lastni režiji udeležili Urša, Barbara, Stefan in Blaž. Treninge so vodili današnji in nekdanji najuspešnejši karateisti sveta. Preostala sedmerica se njim je pridružila v četrtek. V petek so bili naši tekmovalci prosti, saj je potekalo tekmovanje za otroke. V soboto se je za Trboveljčane že takoj začelo sanjsko. Urša je zabeležila štiri zmage. Po vrsti je premagala Ukrajinko, dve predstavnici Bosne in Hercegovine ter v polfinalu lansko zmagovalko svetovnega pokala iz Hrvaške. Finala so bila na sporedu v popoldanskem času, kar pa Uršo ni niti malo zmedlo. V prostem času se je spočila in psihično odlično pripravila na napad na zlato medaljo, kar ji je tudi uspelo. V finalu je premagala predstavnico Rusije z rezultatom 3:2 in slavje v Trboveljskem taboru se je lahko začelo. Le korak do medalje je ostal Domen, ki je v prvih treh krogih premagal Rusa, Italijana in Danca. Nato sta na žalost sledila dva poraza, v polfinalu proti Italijanu in v borbi za tretje mesto proti domačinu. Tako je Domen osvojil nehvaležno, a vseeno odlično, peto mesto. Ervin ni imel svojega dne in je izgubil v prvem krogu proti predstavniku Danske.

V nedeljo so nastopili mladinci in mlajši člani. Za ponovno veselje je poskrbela Barbara, ki je v prvih dveh krogih premagala predstavnici Danske in Norveške, sledil je poraz proti Kitajki, ki se je pa uvrstila v finale ter tako omogočila Barbari nastop v borbah za bronasto medaljo. Barbara se je odlično pripravila za repasažni borbi in premagala Italijanko in Srbkinjo ter si tako zagotovila bronasto medaljo. Da so bile njene borbe v Umagu res odlične nam pove skupen rezultat doseženih in prejetih točk, ki je bil kar 19:2 v prid Barbare. Ostalim fantom se nastopi niso izšli po njihovih pričakovanjih in željah, tako da ni nobeden dosegel vidnejšega rezultata.

Trboveljska ekipa je v Umagu ostala še dodatni dan, kjer bodo za nagrado dan preživeli v vodnem parku Istralandia. To so si zaslužili, saj z medsebojno podporo in spodbujanjem dokazujejo, da so prava ekipa. Poleg tekmovalcem gre za super uspeh velika zasluga tudi glavnemu trenerju, Mihi Kovačiču, ki je s svojimi pomočniki svoje tekmovalce pripravil tako dobro, da so ti v ključnih trenutkih dali vse od sebe. Ta uspeh samo potrjuje to, da je trboveljski karate na pravi poti.

REZULTATI – »SVETOVNI POKAL ZA MLADE«:

ŠPORTNE BORBE:

Kadetinje do 54 kg:
1. mesto: Urša HABERL
Mladinke do 53 kg:
3. mesto: Barbara HABERL

3e741151-4521-4300-9fb9-cac5fb207517 fd99fada-d73c-44fc-b0af-3a05cb6cf09c a0f0be42-daa2-4b0c-9fb1-7acead4a1d0a

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top