Šentovi poletni dnevi

Vroče poletne dni smo v dnevnem centru ŠENT Trbovlje, ki je namenjen posameznikom s težavami v duševnem zdravju, tistim, ki se znajdejo v trenutni duševni stiski ter njihovim svojcem in vsem, ki jih zanima področje duševnega zdravja, preživljali pestro in zanimivo. Bili smo ustvarjalni in počitniško razpoloženi.

V prijetno urejenih prostorih, ki smo jih med poletjem prebelili in preuredili, (kar ne bi bilo mogoče brez dobre volje naših prostovoljcev in uporabnikov), se srečujemo vsak delovni dan med osmo in šestnajsto uro. Vsakdan poskušamo zapolniti s čim več zanimivimi aktivnostmi. V našo družbo radi povabimo goste in prostovoljce.

Tako smo se sprostili v druži kitarista Jureta Jahna, ki nam je odigral nekaj popularnih zabavnih skladb in nekaj  skladb iz različnih zgodovinskih obdobij. Prvič smo prisluhnili tako zahtevnemu programu, odigranemu na kitari in bili več kot presenečeni.  V okviru predavanja športnika Mitje Duha smo izvedeli marsikaj novega o teku in zdravem načinu življenja in se navzeli njegove življenjske energije. Obiskala nas je prostovoljka Špela Natek in nam predstavila nov način izdelovanja škatel iz valovite lepenke. Tako škatle kot vsi druge naši izdelki so na voljo na prodajno razstavni stojnici na tržnici Trbovlje enkrat mesečno.

Organizirali smo tri kopalne izlete, ki ne bi bili mogoče brez velikodušne pomoči naših donatorjev. Najlepše se zahvaljujemo Thermani d.d., družbi dobrega počutja Laško, Rimskim termam d.o.o. in podjetju ZPO Celje d.o.o. za donacijo kart za kopanje.

Na sončen julijski petek je prostore dnevnega centra zajela tekmovalna mrzlica, saj smo se v velikem številu udeležili turnirja v pikadu. Tekmovalnost je kmalu prerasla v medsebojno spodbujanje in sodelovanje. Tudi nagrade smo si razdelili v športnem duhu.

Enkrat mesečno smo gostili predsednika našega združenja mag. Eda P. Belaka, ki pripravlja predavanja in vodi pogovorne skupine. K udeležbi na skupini ter pri vseh drugih naših aktivnostih vedno znova vabimo vse, ki bi se nam radi pridružili, z nami sodelovali, se česa novega naučili, zgolj poklepetali ali z nami podelili svoje znanje.

Če vas zanima več, lahko pokličete na telefonsko številko (03) 56 42 670 ali nas obiščete na Šuštarjevi 42 a v Trbovljah; zaželena je predhodna najava.

Avtorica članka in fotografij: Rebeka Novak

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top