Še vedno imajo pester vsakdan, le na nekoliko drugačen način

Tako kot zunaj, tudi življenje v Domu upokojencev Franca Salamona Trbovlje in enoti Prebold že kar nekaj časa kaže drugačno podobo kot smo je bili vajeni.

Stanovalci z zaposlenimi tvorimo še bolj trdno družino kot prej, k sreči smo vsi v domu Trbovlje in enoti Prebold zdravi, kar nam trenutno največ pomeni. Vse sile vlagamo v preobrazbo življenja v domu, vse z namenom, da ostanemo zdravi in kljubujemo tej neugodni zunanji bolezni. Tako družabni dogodki ne potekajo več po nadstropjih, ampak posamično v sobah stanovalcev, z dnevnimi dogodki se seznanjamo tudi iz časopisov. Bife se je spremenil v trgovino, kjer stanovalcem izpolnjujemo njihove želje po priboljških. Vsakodnevno je po nadstropjih vodena telovadba, ki jo varovanci izvajajo v sobah. Vsak dan pa zaužijejo svež zrak na balkonih in terasah. Skratka vse aktivnosti stanovalcev se še vedno realizirajo, vendar v nekoliko spremenjeni, prilagojeni obliki.

Za socialne stike z ožjo, kakor tudi širšo socialno mrežo, smo poskrbeli preko videa na daljavo v obliki pogovorov s svojci, pri tem pa pride prav uporaba sodobne tehnologije. Preko tablic in pametnih telefonov stanovalci igrajo igrice in brskajo po spletu, svojcem pa pošljejo tudi kakšen “selfi” oziroma sebek. Vsem stanovalcem so omogočeni tudi telefonski pogovori z njihovimi domačimi.

Srečno in zdravo iz Doma upokojencev Franca Salamona Trbovlje in enote Prebold vam želijo direktorica doma z zaposlenimi in stanovalci. 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top