Še tri FIS slalomske zmage Žana Špilarja med mlajšimi mladinci

Po prvih dveh slalomskih zmagah med mlajšimi mladinci v kategoriji FIS se je Žan Špilar (član Smučarskega društva Trbovlje in dijak 3. letnika splošne gimnazije GESŠ Trbovlje) udeležil še treh slalomskih FIS tekmovanj.

V četrtek, 5. februarja 2015, je na Starem Vrhu potekal nočni FIS slalom, s katerega se je Žan vrnil s tretjo zlato kolajno v letošnji sezoni.

Pretekli teden se je udeležil tudi dveh veleslalomov na Krvavcu. Prvi dan je, žal, odstopil, v drugem pa, kljub napaki, med mlajšimi mladinci zasedel 4. mesto. Nastopu superveleslaloma se je tokrat Žan odpovedal in se raje posvetil treningom, kar se mu je na koncu obrestovalo.

Ta vikend, 14. in 15. februarja 2015, pa sta bila na sporedu še dva slaloma FIS, ki sta bila izvedena na Golteh. Tudi tokrat se je Žan odrezal izvrstno, saj je na obeh slalomih pokazal najboljše vožnje med mlajšimi mladinci in tako oba dneva stal na najvišji stopnički. Tudi v absolutni konkurenci se je obakrat odrezal odlično. V soboto je zasedel izvrstno 10., v nedeljo pa 15. mesto in si s tem krepko izboljšal svoje letošnje FIS točke v izredno močni konkurenci.

Že naslednji teden, takoj po končani zlati lisici, čakata Žana še dva slaloma na progi, kjer se bodo ta vikend pomerile ženske na najbolj odmevnem mariborskem športnem prazniku.

Čestitke Žanu in veliko smučarskih užitkov ter uspehov še naprej!

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top