Še slaba dva tedna nas ločita do čistilne akcije #OčistimoTrbovlje 2021.

Tudi letos vabimo vse, da se nam pridružite pri čiščenju okolice in naravi pomagate, da bo lažje zadihala in zacvetela v pomlad. Vsi namreč radi preživljamo prosti čas v naravi, bodisi na sprehodu ali pa posedanju nekje na mirnem kotičku. Vse to pa je veliko lepše, če okoli nas ni kupov smeti.

Čisto vsak lahko nekaj prispeva za izgled našega mesta. Že samo, če ob sprehodu na katerega izmed zasavskih hribov poberemo smeti, ki so se nabrale v okolici, bomo storili veliko.

Največ smeti se nabere ravno tik ob sprehajalnih poteh in ob cestah, ki vodijo v višje ležeče kraje (npr. do Podmeje, Dobovca, Kleka, tudi na Kipah).

Če vsak občan Trbovelj pobere eno vrečko smeti, lahko skupaj poberemo že več kot 48 ton odpadkov.

Prosimo, da se na čistilno akcijo odpravite individualno, v krogu družine ali pa v manjših skupinah. Na sami čistilni akciji, prosimo vse občane, da spoštujete vse veljavne ukrepe za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom.

Zaradi lažje organizacije, prosimo, da se na akcijo prijavite preko spletnega obrazca: https://docs.google.com/forms/d/11xmDgzb5_7YMEQQviaoUhYeQi2jw5uPcbI2sOr62tuA/viewform?edit_requested=true, pokličete na telefonsko številko 03 56 27 976. Za tiste manj vešče uporabe interneta pa je izjemoma na voljo tudi prijava v Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top