ŠD Felix Zasavje na turnirju Batta Cup na Madžarskem

V ŠD FELIX smo se ob koncu avgusta odzvali povabilu in se udeležili 5-dnevnega mednarodnega turnirja na Madžarskem v mestu Szazhalombatta. Na turnirju so sodelovale tri naše selekcije in sicer: kadetinje (U-16), starejše pionirke (U-14) in mlajše pionirke (U-12).

Poleg ogromno novih košarkarskih izkušenj, ki smo jih pridobili na turnirju, smo nazaj v Slovenijo prinesli tudi bronasto medaljo kadetinj. V svoji kategoriji so namreč dosegle 3. mesto in na ta dosežek smo zelo ponosni. Starejšim pionirkam pa je žal v borbi za 3. mesto spodletelo in tako so osvojile nehvaležno 4. mesto. Mlajše pionirke so na turnirju osvojile 5. mesto.

Na turnirju pa so se odrezale tudi naše posameznice. Karmen Povše je bila v kategoriji kadetinj izbrana v prvo peterko turnirja, Mojca Ahac je bila v prvo peterko izbrana v kategoriji starejših pionirk, Kim Tot pa v kategoriji mlajših pionirk. V tekmovanju v prostih metih pa je Maša Sedej osvojila 3. mesto.

Mednarodni turnir pa za naša dekleta ni bil le športno srečanje, ampak tudi spoznavanje vrstnic iz tujih držav, spoznavanje tujega jezika in tuje kulture ter medsebojno druženje in preživljanje prostega časa z ekipo. Seveda pa so naša dekleta s ponosom zastopala Zasavje in obenem celotno Slovenijo (saj smo bili na turnirju edini predstavniki naše države).

Poleg vsakodnevnega igranja tekem, navijanja in spodbujanja ostalih Felixovih ekip smo našli tudi nekaj prostega časa, da smo se lahko pozabavali v mestnem vodnem parku. V bazenih so si dekleta nabrala novih moči za nadalljnje igranje tekem.

SD felix

SD felix 4

SD felix 2

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top