ŠD FELIX s pokali iz Italije

Za ekipami ŠD FELIX je še en mednarodni turnir, ki se ga vsako leto udeležujejo v času velikonočnih praznikov. Letos so se prvič udeležili mednarodnega turnirja v Italiji, v mestu Cesenatico, kjer so svoje društvo, naše mesto, regijo in državo zastopali kot edina ekipa iz Slovenije. Turnirja  se je udeležilo kar 52 deklet, ki so sestavljale 4 tekmovalne ekipe, ki so več kot uspešno nastopale v 3 kategorijah (kadetinje, starejše pionirke in dve ekipi mlajših pionirk). Odlične končne uvrstitve posameznih ekip so še en pokazatelj, da se v klubu kakovostno in kvalitetno dela z mladimi košarkaricami, s tem pa je poplačan tudi ves vložen trud, tako igralk, kot tudi trenerjev.

Najuspešnejša ekipa na turnirju je bila ekipa STAREJŠIH PIONIRK, ki je dosegla odlično 1. mesto v svoji kategoriji (do 15 let) in s tem postala prvak v svoji kategoriji. Finalno tekmo je odigrala proti nasprotnicam iz Italije s kluba San Pio X Milano in jih premagala s končnim izidom 58 : 43. Najboljša igralka turnirja (MVP) pa je bila naša igralka, Kim Tot.

 

Ekipa KADETINJ (deklet do 17 let) se je na turnirju s samimi zmagami prav tako uvrstila v finale, kjer je zaigrala proti ekipi Ce Sant Nicolau iz Španije. Po celotni izenačeni tekmi je kadetinjam spodletela osvojitev najboljšega mesta zgolj za eno točko, Španke so jih namreč premagale s končnim izidom 49 : 48. Kljub temu so osvojile odlično 2. mesto, ki je s strani mnogih ekip vredno zavidanja.

 

Ekipi MLAJŠIH PIONIRK pa sta kljub temu, da sta bili sestavljeni iz igralk od 7 let dalje, nastopali v kategoriji deklet, starih do 13 let, saj je bila to na turnirju najnižja starostna kategorija. Kljub mlajši ekipi od nasprotnih ekip sta se na turnirju zelo dobo odrezali, pokazali svoje tehnično znanje in osvojili končno 4. in 5. mesto.

 

Na turnirju pa so si seveda vzeli tudi nekaj prostega časa za ogled mesta Cesenatico, lovljenje prvih sončnih žarkov na plaži, nabiranje školjk, igranje odbojke na mivki, nogometa, najstarejše igralke so celo zaplavale v morju. Tako z mednarodnega turnirja niso prinesli le športnih uspehov, temveč tudi ogromno lepih in nepozabnih spominov.

 

Na vse 4 ekipe in vse naše igralke, ki so se udeležile turnirja in na njem ponosno predstavljale naše društvo, mesto, regijo in državo smo v društvu zelo ponosni in jim čestitamo za dosežen uspeh.

 

2. mesto kadetinje navijačice

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top