ŠALI rute ŠALI rute

Še slab mesec in v Trbovljah bomo imeli največjo dobrodelno ulično razstavo rut. Na Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje že od 1. septembra  2012 zbiramo rute in šale:velike, majhne, lepe, prosojne, trikotne, otroške, ženske, moderne, svilene, volnene, tople, svetle, temne, pisane, mehke, bombažne, bleščeče, svetleče, žametne, stare, nove RUTE. In šale. Od mamic, očetov, babic, dedkov, tet, stricev, prijateljic, sošolcev, znancev, sosedov, sodelavcev, ambasad, tujine. RUTE in ŠALI! Zbranih že 2171! In ne bo se ustavilo pri tej številki, kajti rute in šali še polnijo učilnico učnega podjetja, kjer dijaki vestno vodijo evidenco. 5000? Pustimo se presenetiti!

Pomagamo vsi: dijaki, učitelji, drugi zaposleni na naši šoli, druge šole v okolici, navdušeni posamezniki, celo šole iz številnih evropskih držav in prepričani smo, da take razstave še niste videli. 

Projekt Rute Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje teče, se nadaljuje, gradi, zbira, pere, suši, lika, predvsem pa živi in uspeva! Zakaj? Ker je pomemben namen, ki nas bo pripeljal do zastavljenega cilja. Namen pa je več kot dober. Dobrodelen! Najboljši! Pomagati ljudem v stiski. Tako, kot zna le Gimnazija in ekonomska srednja šola Trbovlje.

Pa v Trbovljah? Ja, tukaj, kjer je najvišji dimnik v Evropi, kjer pozdrav Srečno ni le skupek šestih črk, ampak je njegov pomen globlji, kjer je doma mat kurja in ljudje, ki so že v preteklosti znali stopiti skupaj, marsikaj spremeniti, predvsem pa si medsebojno pomagati!

Verjamemo, da bomo z izkupičkom te dobrodelne »prodaje« nekomu močno polepšali praznični december. Vrvi, na katere bomo obesili rute, bomo napeljali od gimnazije pa do Delavskega doma Trbovlje, torej skoraj 1400m.  Ste dobili idejo, s čim boste obdarili svoje najbližje v prazničnih dneh? Seveda –z rutko ali s šalom z naše dobrodelne razstave.

Pridite! Oglejte si in kupite! Za dober namen, obdaritev, dobrodelnost, presenečenje … Zakaj? Ker znamo pomagati! In nekomu polepšati čarobni december!

Torej, 1. decembra vsi v Trbovlje, saj res ne smete zamuditi tega dogodka.

 

Projektna skupina RUTE

GESŠ Trbovlje

 

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top