Rudarji iz rovov v srca – zaključna prireditev

V letošnjem šolskem letu smo bile štiri zasavske šole vključene v projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v lokalnih skupnostih za razvoj enakih možnosti in spodbujanje socialne vključenosti: Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje, Srednja šola Zagorje, OŠ Ivana Cankarja Trbovlje ter OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik. Program naše mreže smo poimenovali “Rudarji iz rovov v srca”.

Prvič v zgodovini regije smo združili pretežni del srednješolske in znaten del osnovnošolske mladine v skupnem projektu in hkrati vključili okolje. Povezovali smo vse tri zasavske občine: Trbovlje, Zagorje ob Savi in Hrastnik. Razlog za to leži v tem, da je izbrana tema – RUDARSTVO – tista skupna nit, ki povezuje vse tri občine že od samih začetkov.

Zaključna prireditev, ki se je odvijala 28. maja 2014, je bila zanimiva in zelo dobro obiskana. Predstavile so se vse vključene šole s svojimi dejavnostmi. V avli Delavskega doma Trbovlje smo pripravili razstavo najzanimivejših izdelkov, ki so nastali v okviru projekta. Ti izdelki so sedaj na ogled tudi v Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje in Knjižnici Antona Sovreta Hrastnik. Obiskovalci pa so se lahko preizkusili tudi v igranju računalniških igric na temo rudarstva, ki so jih ustvarili dijaki STPŠ Trbovlje.

V sami kinodvorani DDT se je odvijala zaključna prireditev, kjer so obiskovalci lahko videli dramsko igro Perkmandeljc OŠ NHR Hrastnik, pevske zbore OŠ NHR Hrastnik in podružnice Dol ter OŠ Ivana Cankarja, prisluhnili smo lahko čudovitemu glasu mlade solistke Anice Garić, si ogledali skupino robotike OŠ NHR Hrastnik ter film dijakov STPŠ HORIZONT V, ki je bil letošnji zmagovalec v kategoriji videoposnetkov ACM.

Pestro dogajanje pa se je odvijalo tudi pred DDT. Obiskovalci so lahko poskusili okusne zasavske jedi ob zvokih Delavske godbe Trbovlje z mažoretkami in Rudarske godbe Hrastnik. Odlično reševanje pa so prikazali dijaki SŠ Zagorje skupaj z gasilci, reševalci, policijo, kinološkim društvom ter civilno zaščito.

Z zaključno prireditvijo je bil prikazan le del opravljenega dela skozi celo šolsko leto. Še enkrat pa smo dokazali, da je v slogi moč.

Vsem sodelujočim pri projektu se najlepše zahvaljujemo.

SREČNO!

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top