Rudar vknjižil prvi točki

Po uvodnem porazu v krstnem nastopu ekipe Rudarja v 1.B DRL prejšnjo soboto proti ekipi Moškanjci-Gorišnica, smo z nestrpnostjo pričakovali obračun z ekipo Sevnice. Ekipa Sevnice, še lansko leto prvoligaš, je v zadnji sezoni zapustilo kar nekaj igralcev, med njimi tudi naš Nikola Ranevski. V ekipi Sevnice je poleg Ranevskega dve sezoni odigral tudi Žan Gjerek.

Želja po prvih točkah v 1.B DRL je bila velika, kar se je pokazalo že v začetnih minutah tekme. Tekmo so domači odprli dokaj nervozno in kljub dobremu učinku vratarja Krajnca, si niso uspeli priigrati rezultatske prednosti. V nadaljevanju je v vratih Krajnca zamenjal Radulovič ter še dodal pri uspešnosti obramb in to je bil povod za zaključek polčasa z razliko šestih zadetkov (16:10). V nadaljevanju domači niso dovolili gostom, da bi se približali in mirno pripeljali tekmo do konca in tako vknjižili prvi dve točki v 1.B DRL. Pohvaliti velja vse igralce, še posebej oba vratarja Krajnca in Raduloviča, ki sta skupaj zbrala 21 obramb, in mladega Urha Novaka, ki je dobro izkoristil ponujene minute.

Naj še omenimo, da je pred začetkom tekme Rene Bučar prejel športne copate, ki jih je osvojil v nagradni igri, ki sta jo pripravila UniCredit Banka Slovenije, Poslovalnica Trbovlje in RD Rudar.

V soboto, 01.10.2016, odhaja Rudar na prvo gostovanje v tej sezoni, in sicer v Krško.

POROČILO S TEKME (statistika)

RD Rudar – RK Sevnica 29:21 (16:10)

Trbovlje, 23.09.2016 ob 1900 uri, Dvorana Polaj (150 gledalcev); sodnika Backovič in Palačkovič, delegat Vidic

RD Rudar: Škrabar, Polanec 6, Ravkič, Gjerek, Ranevski 5 (2), Novak U. 4, Kozinc 1, Frece 1, Hočevar, Radulovič, Cestnik J., Habjan 5 (1), Krajnc, Žagar, Lenart 7, Bučar; trener: Gregor Pesko

RK Sevnica: Žičkar, Kolman B., Župevc, Kozole 8 (1), Kuhar 5 (2), Kovač, Krnc D., Kolman Ti., Kadilnik 1, Kolman To. 5, Mergole 1, Krnc Ž. 1, Janev; trener: Iztok Godec

Sedemmetrovke: RD Rudar 3 (4); RK Sevnica 3 (4)

Izključitve: RD Rudar 6 min; RK Sevnica 10 min

unnamed-1 unnamed-2

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top