Rudar Sviš močno oddaljil od napredovanja v 1.A DRL

V nedeljo, 23.04.2017, je bila odigrana tekma 24. kroga 1.B DRL med domačim Rudarjem in gosti iz SVIŠa. Rudar je želel potrditi vzpon forme ter dokazati, da je vsak, ki pride na Polaj premagljiv, SVIŠ pa narediti velik korak bliže k uvrstitvi v 1.A DRL. Tja je že uvršeno Šmartno, za drugega potnika je pa še vse odprto, saj je kar 6 ekip znotraj treh točk.

Pred srečanjem je SVIŠ zasedal 2. mesto prvenstvene lestvice, kar ga je postavljalo v vlogo favorita. Tudi začetek srečanja je potrjeval to tezo, saj je po izenačenem rezultatu 4:4 SVIŠ silovito krenil in v 16. minuti vodil 7:12. Zdelo se je, da bo Rudar skušal slediti in omiliti konkreten poraz, a so domači fantje stopili skupaj in do polčasa izenačili na 16:16. V drugem polčasu se je tako tekma začela od začetka in Rudar je takoj pokazal svojo odločenost, da dve točki tokrat ostaneta v Trbovljah. V 33. minuti je vodil 20:17, a se gostje niso udali. Po poškodbi komolca domačega Lenarta, ki je pred tekmo prejel priznanje za 50 nastopov v članski ekipi Rudarja, so gostje strnili svoje vrste, ustavili napad domačih ter v 46. minuti izenačili na 23:23. Obetal se je napet zaključek, v katerem pa so bili tokrat uspešnejši domačini, ki so pustili srce na igrišču ter dva kroga pred koncem prvenstva vknjižili novi točki in se utrdili na 8. mestu prvenstvene lestvice. Vso dogajanje na tekmi je v svoj foto objektiv odlično ujel Ečo Marin.

Pri domačih je bil neustavljiv Ranevski, ki je zadel enajstkrat, pri gostih pa Stopar, ki je zadel desetkrat. V prvenstvu bosta do konca odigrana še dva kroga. V petek, 05.05.2017, se Rudar odpravlja na zahtevno gostovanje k ŠD RK Krim-Olimpija, ki se prav tako še bori za napredovanje v 1.A ligo, zaključek prvenstva pa bo Rudar pričakal v Dvorani polaj, ko v goste prihajajo Brežice. Srečno Rudar!

RD Rudar – RK SVIŠ Ivančna Gorica 33:29 (16:16)

Trbovlje, 23.04.2017 ob 1800, Dvorana Polaj (200 gledalcev); sodnika Majer in Žitnik, delegat Strajnar

RD Rudar: Škrabar, Polanec 2, Ravkič, Gjerek 4, Ranevski 11 (4), Sendelbah 2, Kovač 2, Radulovič, Hočevar 3, Habjan 3, Krajnc, Novak, Žagar, Kozinc, Lenart 6, Draksler; trener: Jaka Keše

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Podržaj, Tekavec 4, Bevec, Knez 4, Tekavčič, Zavodnik 7 (3), Hrovat, Pekeč, Stopar 10, Ferkulj, Košir 3, Pirnat 1, Slapničar, Krabonja, Kastaneto, Corel; trener: Sebastijan Obajdin-Parfant

Sedemmetrovke: RD Rudar 4 (4); RK SVIŠ Ivančna Gorica 3 (3)

Izključitve: RD Rudar 2 min; RK SVIŠ Ivančna Gorica 6 min

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top