Rudar še upa, Jadran vdan v usodo

Rokometaši Rudarja so z domačo zmago nad hrpeljskim Jadranom (34:29) v 15. kolu 2. DRL ohranili upanje za napredovanje v višjo ligo. V dvorani Polaj so Primorce zlomili v drugem polčasu, potem ko je bil prvi del precej izenačen.

Rudar je z zmago nad neposrednim konkurentom Jadranom (34:29) ostal na tretjem mestu lestvice, pred tokratnimi nasprotniki in Pomurjem ima dve točki naskoka. Toda varovanci Gregorja Peska bolj pogledujejo proti vrhu lestvice.

Ljubljanski Krim si je že zagotovil napredovanje v 1.B ligo, ima 27 točk. Na drugem mestu, ki prav tako vodi rang višje, pa je trenutno ekipa Alples Železniki z 22 točkami, dvema več od Trboveljčanov. Ker so do konca le še trije krogi, Rudar pa ima z Gorenjci slabši medsebojni izkupiček, knapi upajo na dva spodrsljaja Alplesa, ki se mora sicer še pomeriti z močnim Krimom.
Skozi celoten prvi polčas so gostje vodili, domačini so jih vztrajno lovili. Jadran je v osmi minuti po drugem golu visokega Tomislava Matoševića povedel za tri (1:4), vendar je Rudar po drugem zadetku Tilna Strmljana in prvem Jana Polanca v 12. minuti ujel priključek (4:5). Do izenačenja so knapi prišli v 21. minuti (9:9), ko je dobro zaključil sicer v obrambi odlični Rok Andrej Novak, v vratih Rudarja pa je nekaj dobrih obramb nanizal Aljaž Škrabar.

V zaključku prvega polčasa so gostje še naprej ostajali spredaj, ob težko ustavljivem Matoševiću je dvakrat zadel še Peter Poles. Pri domačih je priključek v teh trenutkih držal Polanec in knapi so, po krajših težavah s semaforjem, na odmor odšli z zadetkom zaostanka (12:13).

Domači od -3 do +5 v 13 minutah

Na začetku drugega polčasa so zadetki hitro padali na obeh straneh. Za Rudar je mrežo pridno tresel Strmljan, pridružil se mu je tudi Denis Ravkić. Primorci so s po dvema zadetkoma Matoševića in Petra Hrvatina v 37. minuti spet malce ušli (14:17), toda odgovor Trboveljčanov je bil izjemen. Po minuti odmora so domači zaigrali bolj čvrsto v obrambi in gostom vse bolj vsiljevali svoj ritem igre, ki ga Jadran zaradi krajše klopi ni zdržal.

V golu je Škrabarja zamenjal Žiga Radulović in dodal nov impulz, v napadu pa je bil “v svojem filmu” Robi Habjan, do omenjenega trenutka sicer netipično zadržan. Zunanji igralec zeleno-črnih je od 39. (19:20) do 50. minute (27:22) dosegel šest zadetkov, oporo je imel tudi v Klemnu Staniču. Domači so izpeljali nekaj lepih napadov, ki so dvignili na noge okrog 200 gledalcev, z natančnimi streli so spravljali v obup v prvem polčasu solidnega vratarja Mateja Žneblja.

V zadnjih desetih minutah so gostje sicer umirili nalet domačih, predvsem z zadetki Jerneja Polesa, vendar se niso več resno vrnili v igro za zmago. Rudar je v 53. minuti zadel tudi z dvema igralcema manj, ko je bil ob Novaku na “hlajenju” še Uroš Frece. Končna razlika petih zadetkov, za katero je z zadetki v zaključku poskrbel Strmljan (34:29), je bila realen pokazatelj prikazanega na parketu.

20150328_183100

Primorci razočarani, Zasavci s pogledom v prihodnost

Pri Rudarju se je Habjan ustavil pri devetih zadetkih, Polanec pri osmih, Strmljan pa pri sedmih. Stanič je dodal štiri gole, po tri pa Ravkić in Novak. Izkazala sta se tudi oba trboveljska vratarja: Škrabar je zbral sedem obramb, Radulovič pa eno manj. Za Jadran je sedem zadetkov dosegel Matošević, šest Jernej Poles, pet Hrvatin, štiri pa Tomaž Ponikvar. Po dva gola so dodali Matjaž Kašča, Peter Poles in Alex König, enega pa Sandi Višnjevec.

“V prvem polčasu smo še držali ritem, v drugem pa so nam Trboveljčani ušli, svoje so dodali tudi domači gledalci. Manjkalo nam je nekaj igralcev, tudi dva levičarja, tako da je bila desna stran našega napada tokrat slabša. S tem porazom smo se že poslovili od 1.B lige, ne preostane nam drugega, kot da na tekmah do konca damo vse od sebe,” je po porazu v Polaju povedal organizator igre Jadrana Jernej Poles.

“Prvi del nismo odigrali po naših zmožnostih, v drugem smo stopili na plin in naredili odločilno razliko. Danes sta bila odlična oba vratarja, v pravih trenutkih je zadeval tudi Robi (Habjan, op. a.). Še vedno smo v igri za napredovanje, a na žalost nismo več odvisni samo od lastnih predstav. Do konca bomo odigrali maksimalno zavzeto,” je prijeten večer v trboveljski dvorani zaokrožil Klemen Stanič.

Trbovlje, 28.03.2015, dvorana Polaj, 150 gledalcev. Sodnika Lesar F. in Parezanovič A.

RD Rudar: Škrabar, Radulovič, Gjerek, Strmljan 7 (1), Polanec 8, Ravkič 3, Gojič, Novak 3, Kozinc, Frece, Habjan 9 (4), Koprivc, Malovrh, Lenart, Pišek, Stanič 4.
Trener Gregor Pesko.

RD Jadran 2009 Hrpelje Kozina: Žnebelj, Stanonik, Ličina, Obreht, Matoševič 7, Konig 2, Poles J. 6, Hrvatin 5 (4), Višnjevec 1, Poles P. 2, Kašca 2, Ponikvar 4.
Trener Konrad Božeglav.

7m: RD Rudar 5/6, RD Jadran 2009 Hrpelje Kozina 4/5.
Izključitve: RD Rudar 10 minut, RD Jadran 2009 Hrpelje Kozina 8 minut.

Lestvica:

1. Krim Olimpija 27 točk
2. Alples Železniki 22
3. Rudar 20
4. Pomurje 18
5. Jadran HP 18
6. Arcont Radgona 11 (-1)
7. Radovljica 10
8. Mitol Sežana 9
9. Ajdovščina 4
10. Grča Kočevje 3 (-1)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top