Rudar se je poslovil z zmago, ki prinaša končno tretje mesto

Please try entering https://graph.facebook.com/1588888464724615/photos?fields=source,link,name,images,album&limit=1000 into your URL bar and seeing if the page loads.

Trboveljski rokometaši so se od domačih gledalcev poslovili s težko priborjeno zmago nad moštvom Mitol Sežana (27:25). Knapi bodo prvenstvo zaključili na tretjem mestu, vendar napredovanje v višjo ligo kljub temu (še) ni izključeno.

V 1.B ligo ob koncu sezone vodita prvi dve mesti. Kolo pred koncem je že jasno, da bodo prvo mesto osvojili rokometaši Krim-Olimpije, ki imajo 29 točk, drugo pa ekipa Alples Železniki, ki jih ima 26. Rudar ima tekmo pred koncem 24 točk, a tudi slabši medsebojni izkupiček z Železniki, zato do drugega mesta ne more.

Na četrtem mestu je hrpeljski Jadran z dvema točkama manj od Trboveljčanov, vendar Primorci knapov, prav tako zaradi medsebojnega izkupička, ne morejo več ujeti. Čeprav Rudar ni izpolnil tekmovalnih pogojev za uvrstitev v višjo ligo, selitev rang višje še ni povsem odpisana. Lani so namreč odgovorni šele po sezoni sklenili, da bodo namesto dveh napredovale štiri ekipe, tudi letos presenečenja niso izključena. Rudar je organizacijsko vsekakor pripravljen na preskok.

Slab prvi polčas knapov

Pred okrog 150 gledalci so gostitelji zadnje srečanje na domačem parketu začeli slabo. Sežana, ki je v Zasavje prispela z vsega sedmimi igralci, je od začetka diktirala počasen tempo, ki je odgovarjal moštvu s Krasa. V deseti minuti so gostje tako že vodili za tri (2:5), ko je tretjič zabil Tadej Krmac. Domači so držali priključek z goli Jana Polanca in Luke Lenarta, vendar Sežana vodstva ni izpustila iz rok.

V 20. minuti so domači še vedno zaostajali za dva (8:10), veliko zaslug za to je imel kar 53-letni vratar Sežane Dušan Krt, ki je ubranil nekaj dobrih strelov. Na drugi strani je nekaj obramb nanizal tudi Žiga Radulovič, vendar knapi vse do konca polčasa niso uspeli ujeti gostov, pri katerih sta začela zadevati še Domen Pelicon in Matic Koren. Ob koncu prvega dela je Rudar z goli Robija Habjana prišel le na gol zaostanka (12:13).

Škrabar vzpodbudil preobrat

Na začetku drugega polčasa so Trboveljčani le uspeli povesti, ključno vlogo pri tem pa je igral vratar Aljaž Škrabar, slednji je poleg nekaj strelov iz igre ustavil tudi dve sedemmetrovki. V napadu je steklo Denisu Ravkiću, vendar pa se domači niso uspeli “odlepiti”, saj so še vedno stežka premagovali Krta, zapravili so nekaj “zicerjev”. V 40. minuti je prednost tako znašala le zadetek (17:16).

Pri gostih so še naprej zadevali Krmac, Matic Koren in Pelicon, prebudil se je tudi Janez Koren. Rudar je stežka prihajal do zadetkov, toda v 50. minuti še vedno minimalno vodil (20:19). V zaključku tekme smo videli veliko izključitev na obeh straneh, v 54. minuti pa so gostje celo uspeli izenačiti (23:23). Nato sta za knape po dvakrat zadela Habjan in Polanec, slednji je z golom v 58. minuti praktično odločil zmagovalca. Na koncu je Rudar slavil za dva gola (27:25).

Pri domačih je Habjan dosegel osem golov, Polanec in Lenart po šest, štiri je dodal Ravkić, dva Klemen Stanič, enega pa Tilen Strmljan. Za Sežano je devetkrat zabil Pelicon, sedemkrat Matic Koren, šest golov je prispeval Krmac, tri pa Janez Koren.

Pesko bi glede na videno želel več

“Prvi polčas nismo odigrali tako, kot bi ga morali. Tudi v drugem polčasu nismo bili pravi, vendar smo storili dovolj z zmago. Če se ozrem nazaj na sezono, mi je najbolj žal za gol izgubljene domače tekme proti Krimu, ki je morda prelomila sezono. V primerjavi z lansko sezono smo dosegli napredek,” je po zmagi dejal Luka Lenart, ki je Sežani zabil šest golov.

“Prvi polčas je bil, glede na to, da nismo imeli menjave, precej dober. V nadaljevanju je Rudar stopil na plin, nam pa je poleg klopi manjkalo nekaj poguma, fantje so se ustrašili zmage. Moja predstava? Imam osebno ambicijo, da se v dveh letih vrnem v prvo ligo, kjer sem že bil, branil sem tudi v Evropi. S to ekipo to najbrž ne bo mogoče, saj premalo trenira, vendar pa bi rad vsem športnikom nekaj dokazal. S celotno sezono nisem zadovoljen. Fantje trenirajo premalo, v zadnjih tednih jih je nekaj prenehalo z igranjem, komaj še opravimo kakšen trening. Za boljši rezultat je to premalo,” je po srečanju pojasnil 53-letni sežanski vratar Dušan Krt, ki ima torej še vedno visoke osebne ambicije.

“Prvi polčas smo odigrali slabo. V drugem je bilo malce bolje, vendar to še ni bila naša prava igra. Treba pa je vedeti, da je Sežana izkušena ekipa, ki pač malo trenira, vendar to niso naivni igralci. Nam se je poznala bolezen Tilna Strmljana, vsak igralec nam pomeni veliko. Kako bi ocenil sezono? Glede na začetek tretje mesto ni slabo, vendar ker smo videli, da smo lahko konkurenčni za vrh, je težko, ker smo tik pod njim. Zmanjkalo nam je malce izkušenj in treninga. Ne obžalujem nobene posamezne tekme, petkrat smo izgubili po dve točki. Ali jih izgubiš v prvem ali zadnjem kolu, pa ni pomembno,” je po zadnjem srečanju v dvorani Polaj dejal trboveljski trener Gregor Pesko.

RD Rudar – RK Mitol Sežana 27:25 (12:13)

Trbovlje, 18.04.2015, dvorana Polaj, 200 gledalcev. Sodnika Begič D. in Pajič I.

RD Rudar: Škrabar, Radulovič, Gjerek, Strmljan 1, Polanec 6, Ravkič 4, Gojič, Novak, Kozinc, Frece, Koprivc, Habjan 8 (4), Lenart 6, Cestnik, Stanič 2.

Trener Gregor Pesko.

RK Mitol Sežana: Krt, Koren J. 3 (1), Krmac 6, Koren M. 7, Pelicon 9, Kuret, Kocjan.

Trener Štefan Kocjan.

7m: RD Rudar 4/4, RK Mitol Sežana 1/3.

Izključitve: RD Rudar 14 minut, RK Mitol Sežana 10 minut.

Facebook API came back with a faulty result. You may be accessing an album you do not have permissions to access.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top