Rudar proti Kočevju zacelil rane in se vrnil na drugo mesto

Rokometaši Rudarja so pred domačimi gledalci visoko premagali zadnjeuvrščeno moštvo lige, Grča Kočevje je klonila z enajstimi zadetki razlike (36:25). Z zmago so se Trboveljčani, s tekmo več, vrnili na drugo mesto.

Rudar je z zanesljivo zmago nad moštvom Grča Kočevje v dvorani Polaj (36:25) spet zasedel drugo mesto, ki ob koncu sezone prinaša napredovanje v 1.B ligo. Trboveljčani imajo sedaj tekmo več od neposrednih konkurentov, a tudi dve točki več. Z zmago nad Kočevjem so varovanci Gregorja Peska prekinili niz dveh zaporednih porazov, v Trbovljah sta jih pred tem premagali ekipi ljubljanskega Krima in Alplesa iz Železnikov.

Eksploziven začetek Rudarja

Rudar je hitro pokazal, da tokrat ne namerava izpustiti točk. Domači so povedli s 4:0 in gostujočega trenerja Roberta Burniča prisilil v minuto odmora. Po njej so gostje zaigrali malce bolje, a so v sedmi minuti še vedno zaostajali za štiri (6:2). Pri knapih sta na začetku po tri gole dosegla Jan Polanec in Robi Habjan.

Rudar je v nadaljevanju stopnjeval tempo in po dvajsetih minutah vodil za pet (13:8), ko sta strelsko taktirko prevzela Luka Lenart in Tilen Strmljan. Pri gostih je priključek z goli z razdalje držal Rok Jelenovič. Slednji se je v končnici prvega polčasa dokončno razigral in bil najbolj zaslužen za to, da tekma ni bila odločena že v prvem polčasu.

Knapi so pred odmorom vodili že za osem (19:11), ko je tri zaporedne zadetke zabil Denis Ravkić, še naprej je zadeval tudi Polanec. V vratih Rudarja je dodaten impulz prinesel tudi vratar Aljaž Škrabar in gostom grenil življenje. Jelenovič in Nejc Omahen sta pred odmorom poskrbela za bežen priključek Kočevja (19:13).

Serija 4:0 za mirno končnico

Na začetku drugega polčasa so domači hitro povedli za devet (22:13), vendar so gostje že do 40. minuti znižali zaostanek (24:18). V naslednjih minutah so Trboveljčani goste ohranjali na varni razdalji, čeprav je Jelenovič še naprej pridno luknjal domačo mrežo. Za mirne živce domačih navijačev sta poskrbela Strmljan in Habjan, ki sta zadevala v pravih trenutkih.
Tekmo je je Rudar dokončno odločil s serijo 4:0, po kateri je v 54. minuti vodil za deset (31:21). V teh trenutkih je v golu domačih blestel Nejc Gjerek, v zaključku srečanja pa je zmago Rudarja s tremi zadetki oplemenitil še Ravkić.

Trboveljčani so tokrat v napadu delovali precej bolj sproščeno kot na prejšnjih tekmah, trdna obramba je pripeljala tudi do hitrih protinapadov. Najboljši strelec zelenih je bil Strmljan z devetimi goli, po šest sta jih dodala Ravkić in Polanec, pet jih je zabil Habjan, tri Lenart, dva Rok Andrej Novak, po enega pa Staš Pišek, Matija Kozinc, Uroš Frece, Rok Koprivc in Klemen Stanič.

20150304_192807

Za goste, ki s tremi točkami ostajajo na zadnjem mestu lestvice, je Jelenovič zabil kar 13 zadetkov, po tri sta dosegla Omahen in Bojan Osvald, dva Lovro Vesel in Luka Kljun, po enega pa Rok Pirc in Miha Vidmar.

“Na začetku nam igra ni stekla in domači so nam ušli. Skušali smo jih loviti, vendar nam ni uspelo. Moji zadetki? Danes sem imel dober dan, streljal sem tudi nekaj sedemmetrovk. Do konca sezone pričakujem, da bomo vzeli še kakšno točko in igrali bolje kot danes,” je po tekmi dejal najboljši strelec obračuna, zunanji igralec Kočevja Rok Jelenovič.

Pri domačih je Tilen Strmljan zabeležil 50. nastop za člansko moštvo Rudarja, jubilej je začinil z devetimi goli, nekateri med njimi so bili zelo atraktivni. “Lahko bi rekel, da smo igrali toliko, kot je bilo treba, že na naslednji tekmi v Radgoni bomo morali biti boljši. Po dveh porazih je ta zmaga pomembna za nadaljevanje prvenstva, za samozavest je dobro tudi to, da smo do dveh točk prišli z veliko razliko. Ponosen sem, da sem 50. oblekel dres Rudarja, ki je v preteklosti krojil vrh slovenskega rokometa. Po padcu se spet dvigujemo in vesel sem, da sodelujem pri tem,” je po dobri predstavi dejal Strmljan.

2. DRL, vnaprej odigrana tekma 13. kola:
Rudar : Grča Kočevje 35:26 (19:13)

Trbovlje, 04.03.2015, dvorana Polaj, 150 gledalcev. Sodnika Pirc Iztok. in Šebek Luka.
RD Rudar: Škrabar, Radulovič, Gjerek, Strmljan 9 (2), Polanec 6, Ravkič 6 (1) , Pišek 1, Novak 2, Kozinc 1, Frece 1, Koprivc 1, Habjan 5, Žagar, Lenart 3, Cestnik, Stanič 1.
Trener Gregor Pesko.

RK Grča Kočevje: Railič, Žlebič, Štefanič, Jelenovič 13 (6), Osvald 3, Vidmar 1 (1), Šercer, Farič, Pirc 1, Stefanišin, Debeljak, Vesel 2, Omahen 3, Kljun 2, Burnič.
Trener Robert Burnič.

7m: RD Rudar 3/4, RK Grča Kočevje 7/7.
Izključitve: RD Rudar 6 minut, RK Grča Kočevje 10 minut.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top