Rudar po napeti končnici prvič poražen doma

Trboveljčani so v derbiju 10. kroga 2. DRL doma morali priznati premoč vodilnemu moštvu Krim Olimpija (32:33), ki je v končnici srečno in spretno prišlo do zmage.

Rudar je izgubil po sedmih zaporednih prvenstvenih zmagah, prvič je klonil v dvorani Polaj (32:33). Krim Olimpija je utrdila svoje vodstvo, ljubljanska ekipa tako ostaja prvi favorit za napredovanje v 1.B ligo. Trboveljčani so ostali na drugem mestu, saj je bila tekma med njihovimi najbližjimi zasledovalci – Alples Železniki in Jadranom – preložena zaradi kaotičnih razmer v prometu.
Srečanje v dvorani Polaj je bilo izenačeno ves prvi polčas, ki se je tudi končal z neodločenim izidom (18:18). Na začetku drugega polčasa so domači pobegnili in si sredi nadaljevanja priigrali najvišjo prednost na tekmi (28:23). Sledila je končnica, polna prekinitev, bolj zbrani pa so bili gostje, ki so se na trboveljskem parketu prešerno veselili zmage nad Rudarjem.

Omeniti velja še zelo dober obisk, zbralo se je okrog 500 gledalcev. Delne zasluge za to si gotovo lastijo tudi trboveljske mažoretke, ki so pred, med in po tekmi zabavale občinstvo v dvorani. Spet se je zgledno odzvala tudi združena trboveljska navijaška skupina Kamnita-Torcida, nekaj ducatov njenih pripadnikov je glasno vzpodbujalo domače rokometaše vse do zadnjega sodnikovega žvižga.

V prvem polčasu gol za gol

Začetek srečanja in praktično celoten prvi polčas je bil v znamenju izenačene igre. Nobena ekipa si ni uspela priigrati večje prednosti. Rudar je v 9. minuti sicer povedel za dva gola (7:5), a je Krim hitro znižal in nekaj minut kasneje sam povedel (8:10). V uvodu dvoboja je pri domačih zadeval Robi Habjan, pri gostih pa Novica Malešević. Omeniti velja še zelo razpoloženega ljubljanskega vratarja Mateja Vitka, ki je ubranil tudi dve sedemmetrovki, še dve pa so domači zapravili.

Vse do konca prvega dela so gostje ostajali v vodstvu za gol ali dva, Trboveljčani pa so jim vztrajno sledili. V končnici prvega polčasa se je pri domačih razigral Luka Lenart, pri Ljubljančanih pa je s črte zadeval Herman Leskovar, medtem ko je štiri zadetke v prvem polčasu dosegel tudi Klemen Boljtežar. Tik pred zadnjo sireno je izid polčasa (18:18) s svojim drugim golom postavil Jan Polanec in tako napovedal napetih 30 minut.

Rudar pobegnil in se pustil ujeti

Začetek nadaljevanja je bil povsem v znamenju Rudarja. Tilen Strmljan je v 33. minuti zabil svoj peti zadetek, še naprej je zadeval tudi Lenart. Rudar je v 42. minuti tako povedel za štiri (26:22), nekaj minut pozneje pa tudi za pet (28:23), ko je lepo zadel Matija Kozinc. Goste je v igri držal Malešević, ki je v 45. minuti vpisal že svoj deseti gol.

Nato pa so knapi popustili, Krim pa je vztrajno nižal prednost. Gostje so se v 50. minuti približali na le tri gole zaostanka (30:27), tekma pa je postajala vse bolj ostra in raztrgana. Tudi minuta odmora domačega trenerja Gregorja Peska padca ni ustavila, čeprav je Rudar še enkrat povedel za štiri (31:27). Sledila sta dva hitra gola gostov, za dodatno nervozo na obeh klopeh, predvsem domači, pa sta skrbela sodnika, ki sta bila deležna tudi nejevolje številčnega domačega občinstva.

20150207_190317

Krim je z golom Roka Pogača v 54. minuti prišel povsem blizu (31:30), s šestim golom Miloša Tomasovića pa malce kasneje izenačil (31:31). Rudar je nato spet povedel z golom Strmljana, ki ga je hitro izničil Leskovar (32:32). Kasneje se je izkazalo, da je odločilni zadetek padel dve minuti pred koncem, ko je še dvanajstič zadel Malešević. Domači so v končnici zgrešili nekaj odprtih strelov, zapravili pa so tudi zadnji napad z levega krila, ko bi sodnika lahko pokazala na sedemmetrovko, na kar ju je glasno opozorilo trboveljsko občinstvo.

Domači lahko razloge za poraz iščejo v kar šestih zapravljenih sedemmetrovkah, tudi obramba, na čelu z vratarji, ni bila na prepoznavnem nivoju, čeprav seveda ne smemo pozabiti, da je v Polaju gostovala vodilna ekipa lige. Ljubljančani so se po koncu nepopisno veselili zmage, kar je še en dokaz, da je skalp Rudarja vreden veliko. Trboveljčani, ki se bodo v naslednjem krogu doma pomerili z Železniki, še naprej ostajajo v igri za napredovanje v 1.B ligo, ki je želja kluba že nekaj sezon.

Veselje Ljubljančanov, razočaranje Trboveljčanov

“V napadu smo bili dobri, v obrambi pa katastrofalni. Mislim, da to velja za obe ekipi, rezultat priča o tem. V prvem polčasu nas je v tekmi držal vratar. Dolgo časa smo se veselili te tekme, saj smo vedeli, da bo v Trbovljah veliko ljudi in da bo vzdušje izjemno, kakor je tudi bilo. Takšne tekme na nekatere igralce ne vplivajo dobro, nekateri pa v tem uživamo. Ta zmaga nam pomeni veliko v boju za napredovanje,” je po srečanju povedal ljubljanski krožni napadalec Herman Leskovar.

“V obrambi nismo bili na našem nivoju, prejeli smo preveč zadetkov, čeprav ne smemo pozabiti, da ima Krim kakovostne igralce. Vodili smo za pet golov sredi drugega polčasa, nato pa smo stežka prihajali do zadetkov, zgrešili smo tudi nekaj ‘zicerjev’. Dela sodnikov ne bi komentiral, zahvalil pa bi se domačemu občinstvu in navijačem, ki jih je vedno več in upam, da nas bodo bodrili tudi v prihodnje. Želel pa bi izpostaviti veliko veselje gostov po tekmi, to sem dejal tudi fantom v slačilnici. Tudi to je na nek način priznanje za njihov napredek, zmaga nad Rudarjem pač pomeni zelo veliko,” je vtise po prvem domačem porazu strnil trener Rudarja Gregor Pesko.

2. DRL, 10. krog:
RD Rudar – RK Krim Olimpija 32:33 (18:18)

RD Rudar: Škrabar, Radulovič, Gjerek, Strmljan 7, Ravkić, Gojič, Novak 2, Stanič, Kozinc 2, Frece, Polanec 3, Habjan 8 (2), Žagar, Lenart 8 (4), Cestnik, Pišek 2.
Trener Gregor Pesko.

RK Krim Olimpija: Vitek, Kacijan, Biber, Tomasović 6, Fajdiga, Boljtežar 5, Leskovar 5, Banfi, Malavašič Šemrov 1, Novak, Prosen, Ratajec, Pogač 2, Maleševič 12 (7), Kotnik 2.
Trener Boštjan Brulec.

7m: RD Rudar 6/12, RK Krim Olimpija 7/7.
Izključitve: RD Rudar 6 minut, RK Krim Olimpija 12 minut.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top