Rokometaši trboveljskega Rudarja doživeli prvi poraz

Pričakovanja v taboru Rudarja, da bo tekma proti Škofljici najtežja tekma v dosedanjem poteku prvenstva so se izkazala za upravičena. Izkušeni igralci Škofljice se kljub zaostanku niso predali, čakali so na padec v igri Rudarja in v prelomnih trenutkih izkoristili svoje priložnosti.

Na začetku srečanja smo gledali izenačeno igro, kjer sta prevladovali obrambi obeh moštev, ekipa pa sta se izmenjavali v vodstvu. Prvo, malo večjo prednost so si priigrali igralci Rudarja, ki so v 18.minuti povedli za tri zadetke. Sledilo je zadnjih 10. minut prvega polčasa, ki je navdušilo gledalce v dvorani Polaj, Rudar je igral hitro v napadu, obramba pa gostom ni dopuščala izdelanih metov in polčas se je končal s 16:11 za domačo ekipo. Odmor je prišel prav gostom iz Škofljice, ki so drugi polčas začeli silovito in zmanjševali zaostanek ter do 40. minute rezultat izenačili. Rudarju v tem delu igre ni pomagala niti zgodnja minuta odmora, ki jo je vzel domači trener Babovič. Obramba ni bila na nivoju iz prvega polčasa in gostje so dosegli nekaj lahkih zadetkov, domači pa tudi iz izdelanih akcij niso uspeli zadeti. Izkušeni gosti so slabe minute Rudarja izkoristili in povedli za dva zadetka. Domači so v 54. minuti ponovno uspeli izenačiti izid, v zadnjih minutah srečanja pa so tekmo odločile večje izkušnje gostujoče ekipe, ki se je zasluženo veselila zmage.

Gledali smo pravo prvenstveno tekmo, odlični ekipi, ki se borita za napredovanje v višji rang tekmovanja, nepopustljivo, borbeno, vendar pošteno igro na obeh straneh. Škoda, da se na tribuni ni zbralo več domačih gledalcev, naši fantje potrebujejo in si zaslužijo vašo podporo.

V naslednjem krogu čaka Rudar drugi krog pekla, gostovanje v Črnomlju.

Staš Pišek se je pridružil klubu igralcev, ki so petdesetkrat oblekli dres RD Rudarja. Čestitke.

08. krog 2.DRL RD Rudar – ŠD Škofljica 28:31 (16:11)

Trbovlje 24. 11. 2013, dvorana Polaj, 150 gledalcev. Sodnika Ocvirk Drago in Štrigl Miran

 

RD Rudar: Škrabar, Radulovič, Strmljan 4 (2), Izlakar, Ravkič 3, Jukič 5, Kozinc 4, Povh, Frece, Polanec, Medved, Grošelj 6, Pišek 1, Žagar, Dobravc 5 (3), Kuhar

Trener Dragan Babovič

 

ŠD Škofljica: Markuš, Nered 10 (3), Kozole, Podlogar, Obajdin Parfant 7 (1), Glavič, Jovanovič 6 (1), Pečjak, Huskič 2, Zgonec, Slanc 4, Regner 2, Žnidaršič, Pangerc, Janežič

Trener Alan Krajnc

 

7m: RD Rudar 5/6, ŠD Škofljica 5/5

Izključitve: RD Rudar 8 minut, ŠD Škofljica 10 minut

rudar-skofljica 1

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top